αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι εργαζόμενοι σε αυτά τα επαγγέλματα απειλούνται περισσότερο από τον κορονοϊό (Λίστα)

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα επαγγέλματα απειλούνται περισσότερο από τον κορονοϊό (Λίστα)

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες: Αρκετές εταιρίες δίνουν την δυνατότητα για remote εργασία στους εργαζομένους τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. Αλλά ποια επαγγέλματα είναι πιο… επίφοβα;

Η βάση δεδομένων O*NET του Τμήματος Εργασίας των ΗΠΑ περιλαμβάνει αξιολογήσεις για εκατοντάδες επαγγέλματα για δεκάδες εργασιακά χαρακτηριστικά, δραστηριότητες και δεξιότητες εργασίας. Το Business Insider εξέτασε διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να καταστήσουν μια συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα πιο ευάλωτη, μπροστά σε ένα ξέσπασμα μιας εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας. Παίζει ρόλο για παράδειγμα: ο κίνδυνος έκθεσης σε ασθένειες και λοιμώξεις, η φυσική εγγύτητα με άλλους ανθρώπους, άμεση επαφή με το κοινό και άλλα.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, προέκυψε μια λίστα με τα επαγγέλματα που απειλούνται περισσότερο από τον νέο ιό. Στην πρώτη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι τα ιατρικά επαγγέλματα.

1. Επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής

2. Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

3. Υπάλληλοι σε κλάδους υπηρεσιών (από σερβιτόρους και ντελίβερι, μέχρι εργαζομένους που έρχονται σε άμεση επαφή με ανθρώπους)

4. Θέσεις εργασίας χωρίς μεγάλη ευελιξία (πολλοί μάλιστα πάνε στην δουλειά ακόμα και άρρωστοι, κολλώντας και άλλους)

5. Το προσωπικό αεροπορικών εταιρειών

6. Ηθοποιοί, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία»: Η προφητική ομιλία του Bill Gates το 2014 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + sixteen =