αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία»: Η προφητική ομιλία του Bill Gates το 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία»: Η προφητική ομιλία του Bill Gates το 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν κάτι σκοτώσει 10 εκατ. ανθρώπους μέσα στις επόμενες δεκαετίες, πιθανότατα αυτό θα είναι ένας ιδιαίτερα μολυσματικός ιός και όχι ένας πόλεμος. Όχι ρουκέτες, αλλά μικρόβια», κάπως έτσι είχε ξεκινήσει την TEDx ομιλία του το 2015, ο Bill Gates. Εξηγώντας ότι η ανθρωπότητα επενδύει πάρα πολλά χρήματα σε εξοπλιστικά συστήματα, ενώ την ίδια στιγμή δίνει πολύ λίγα χρήματα για την Υγεία.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία», έλεγε τότε ο Bill Gates. Με τα λόγια του να μοιάζουν σήμερα προφητικά.

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχους μίλησε σε εκείνη την ομιλία του για τον ιό του Έμπολα. «Το πρόβλημα δεν ήταν ότι υπήρχε ένα Σύστημα που δεν λειτούργησε αρκετά καλά. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε καν Σύστημα» τόνισε. Εξηγώντας στην συνέχεια το πως (δεν) λειτούργησαν όλα σε εκείνη την χρονική στιγμή.

«Η αποτυχία προετοιμασίας, θα μπορούσε να επιτρέψει στην επόμενη επιδημία να είναι πολύ πιο καταστροφική από τον Έμπολα», τόνισε ο Bill Gates.

Και συνεχίζει: «Την επόμενη φορά μπορεί να έχουμε έναν ιό όπου οι άνθρωποι, παρόλο που θα είναι μεταδοτικοί, θα νιώθουν αρκετά καλά για να μπουν σε ένα αεροπλάνο ή να πάνε στην αγορά».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει: «Δεν χρειάζεται πανικός. Δεν χρειάζεται να συλλέγουμε κονσέρβες ή να κρυφτούμε στο υπόγειο. Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε [την προετοιμασία] γιατί ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».

Μπορείς να δεις ολόκληρη την ομιλία του Bill Gates παρακάτω. Σε αυτή, ο ίδιος παραθέτει και μερικές λύσεις που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την ανθρωπότητα από την εξάπλωση ιών, σαν αυτόν που ζούμε τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =