αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο κινήσεις που κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι και φτάνουν σε γρήγορη επιτυχία. Και μπορεί να τις κάνει ο καθένας

Οι δύο κινήσεις που κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι και φτάνουν σε γρήγορη επιτυχία. Και μπορεί να τις κάνει ο καθένας

Ο Andrew Carnegie, ο βιομήχανος του 19ου αιώνα και ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός στην ιστορία, είπε κάποτε:

Πάρτε μακριά τους ανθρώπους μου και αφήστε τα εργοστάσιά μου και σύντομα θα φυτρώσει γρασίδι στα πατώματα των εργοστασίων… Πάρτε τα εργοστάσια μου, αλλά αφήστε τους ανθρώπους μου και σύντομα θα έχουμε ένα νέο και καλύτερο εργοστάσιο.

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Η δουλειά και η επιμονή θα σας οδηγήσει στο πρώτο σας εκατομμύριο, αλλά η ανάθεση δουλειών σε άλλους είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσετε στα 10 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερα, εξηγεί το αμερικανικό inc.com.

Στόχος είναι να αναθέτεις δουλειές σε όλους τους άλλους: Να προσλάβεις ανθρώπους πιο έξυπνους από εσένα, να τους δώσεις κίνητρα να γίνουν κορυφαίοι σε επιδόσεις και να δημιουργήσεις μια ομάδα τόσο καλή που να κυριαρχείτε σε οποιαδήποτε αγορά είστε.

Το inc.com παραθέτει ακόμα δύο πράγματα που κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι και φτάνουν στην επιτυχία.

1. Δικτυώνονται

Μια επαφή -είτε είναι μέντορας, συνεργάτης ή υπάλληλος- μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την επιχείρηση και τη ζωή σας. Και αν κοιτάξετε τους δισεκατομμυριούχους, ξέρουν ποιον να φωνάξουν. Ξέρουν από ποιον να ζητήσουν βοήθεια. Είναι μάστερ στο networking.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι δισεκατομμυριούχος για να ξεκινήσεις τη δικτύωση. Απλά πρέπει να βγάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Εδώ είμαι μερικά παραδείγματα:

  • Πηγαίνετε σε κάθε εκδήλωση που σας ενδιαφέρει
  • Κάντε χειραψία με τους γείτονές σας
  • Συγκεντρώστε χρήματα για έναν σκοπό της κοινότητας
  • Προσφέρετε δωρεάν συμβουλές με βάση την εμπειρία σας

Το κλειδί είναι να δώσεις αξία πρώτα- και θα πάρεις πολλά περισσότερα σε αντάλλαγμα.

2. Μάθηση,μάθηση, μάθηση

Οι δισεκατομμυριούχοι έχουν… εμμονή με τη μάθηση. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον λέει ότι είναι «αιώνιος μαθητής». Ο Έλον Μασκ συνήθιζε να διαβάζει 10 ώρες την ημέρα. Η συμβουλή του Μπιλ Γκέιτς στον νεότερο εαυτό του είναι να «διαβάζει πολύ». Ο λόγος είναι απλός. Ενώνεις τις γνώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθούν τέσσερις μέθοδοι εκμάθησης:

  • Διαβάζοντας βιβλία
  • Επισκέψεις σε εταιρείες
  • Μιλώντας με άλλους επιτυχημένους επιχειρηματίες/ειδικούς
  • Εφάρμοσε όσα μαθαίνεις (αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + ten =