αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που καταφέρνουν να κρατούν δυνατές σχέσεις ακόμα κι αν μένουν χιλιόμετρα μακριά, εφαρμόζουν αυτές τις 4 συνήθειες

Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να κρατούν δυνατές σχέσεις ακόμα κι αν μένουν χιλιόμετρα μακριά, εφαρμόζουν αυτές τις 4 συνήθειες

Οι φιλίες είναι υπέροχο πράγμα. Εμπλουτίζουν τη ζωή μας και μας προσφέρουν κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις φιλίες που αντέχουν, ακόμα και όταν απέχουν χιλιόμετρα; Τι κάνει αυτούς τους ανθρώπους ικανούς να διατηρήσουν αυτές τις συνδέσεις σε απόσταση;

Δεν είναι μόνο να μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο ή να στείλεις ένα γρήγορο μήνυμα, είναι κάτι πιο βαθύ: ορισμένα χαρακτηριστικά χαρακτήρα που κάνουν τη διαφορά.

Όσοι μπορούν να διατηρήσουν φιλίες από απόσταση τείνουν να έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες, εννέα για την ακρίβεια, που τους επιτρέπουν να διατηρούν δυνατούς τους δεσμούς τους.

1) Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες

Η διατήρηση μιας φιλίας από απόσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν μπορείτε απλώς να πάτε στο σπίτι του άλλου ή να συναντηθείτε για καφέ. Το κύριο κανάλι που έχετε είναι η επικοινωνία. Οι άνθρωποι που μπορούν να διατηρήσουν φιλίες από απόσταση είναι συχνά άριστοι στην επικοινωνία. Κατανοούν τη σημασία των τακτικών check-in και πώς ένα απλό μήνυμα ή κλήση μπορεί να κρατήσει τον δεσμό ισχυρό.

Αλλά δεν είναι μόνο η συχνότητα, αλλά και η ποιότητα. Ξέρουν πώς να μοιράζονται τη ζωή και τις εμπειρίες τους με τρόπο που να κάνει τους φίλους τους να αισθάνονται ότι είναι κοντά, παρά την απόσταση.

Ξέρουν επίσης να δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή του φίλου τους. Κάνουν ερωτήσεις, παρέχουν υποστήριξη και συμμετέχουν σε βαθιές συζητήσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό διασφαλίζει ότι ακόμη και όταν απέχουν μίλια, παραμένουν κοντά.

2) Υπομονή

Σε έναν κόσμο όπου η στιγμιαία ικανοποίηση έχει γίνει ο κανόνας, η υπομονή μπορεί να φαίνεται σαν μια… παλιομοδίτικη αρετή. Αλλά στη σφαίρα των φιλιών από απόσταση, η υπομονή είναι καθοριστική.

Αυτό οφείλεται στο απλό γεγονός ότι η διατήρηση των συνδέσεων από απόσταση συνεπάγεται εγγενώς καθυστερήσεις. Οι ζώνες ώρας μπορεί να περιπλέξουν τον προγραμματισμό των κλήσεων, οι απαντήσεις στα μηνύματα μπορεί να μην είναι άμεσες και τα σχέδια για συνάντηση μπορεί να χρειαστούν μήνες για να πραγματοποιηθούν.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η υπομονή είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά για επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των φιλιών. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει στα άτομα να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα που συνοδεύουν την απόσταση, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά και διατηρώντας τις φιλίες τους ισχυρές.

3) Ευελιξία

Το να έχετε μια ευέλικτη νοοτροπία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που είναι χρήσιμο όταν διατηρείτε φιλίες από απόσταση. Αυτό ξεπερνά την απλή δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικές ζώνες ώρας ή χρονοδιαγράμματα. Έχει να κάνει με το να είσαι ανοιχτός σε αλλαγές και να κατανοήσεις ότι η δυναμική της φιλίας μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι που διαπρέπουν στο να διατηρούν φιλίες από μακριά γνωρίζουν ότι η σχέση τους μπορεί να μην μοιάζει ακριβώς όπως όταν ζούσαν κοντά ο ένας στον άλλον- και αυτό είναι εντάξει. Μπορεί να μην μιλούν κάθε μέρα ή να μην μοιράζονται κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή τους, αλλά είναι εντάξει με αυτό.

Καταλαβαίνουν ότι η αξία μιας φιλίας δεν μετριέται από το πόσο συχνά μιλάτε ή κάνετε παρέα. Αντίθετα, πρόκειται για τη δύναμη του δεσμού που μοιράζεστε. Αυτή η ευελιξία τους επιτρέπει να πλοηγούνται στις προκλήσεις της απόστασης χωρίς να το αφήνουν να χαλάσει τη φιλία τους.

4) Είναι αισιόδοξοι

Η αισιοδοξία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τη διατήρηση φιλιών από απόσταση. Είναι η ικανότητα να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά, να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο.

Η αισιοδοξία κάνει τη διαφορά όταν πρόκειται για τη διατήρηση των φιλιών από απόσταση. Μπορεί να έχουν υπάρξει στιγμές που σου έλειπαν τρομερά οι φίλοι σου, που ευχόσουν να βρεθείτε για καφέ ή μια ταινία όπως παλιά. Αλλά μετά, θα υπενθύμισες στον εαυτό σου τις θετικές πτυχές.

Η απόσταση σας έχει δώσει την ευκαιρία να αναπτυχτείτε ατομικά ενώ εξακολουθείτε να είσε μέρος της ζωής του άλλου. Βιώνετε διαφορετικούς πολιτισμούς, συναντάτε νέους ανθρώπους και διευρύνετε τους ορίζοντές σας, αλλά το κάνετε… μαζί, κατά κάποιο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 2 =