αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που είναι πιο συμπαθείς χρησιμοποιούν συχνά αυτές τις 6 λέξεις. Μπορείς να το κάνεις και εσύ

Οι άνθρωποι που είναι πιο συμπαθείς χρησιμοποιούν συχνά αυτές τις 6 λέξεις. Μπορείς να το κάνεις και εσύ

Θέλετε να σας συμπαθούν περισσότεροι οι άλλοι; Ολοι το θέλουμε! Είναι ωραίο όταν οι άνθρωποι απολαμβάνουν την παρέα μας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι λέξεις που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο πώς μας βλέπουν οι άνθρωποι.

Κάποιες λέξεις μπορούν… να μας κάνουν πιο συμπαθείς.

Έτσι, αν θέλετε να είστε πιο δημοφιλείς μεταξύ των φίλων σας ή στη δουλειά, εδώ είναι 6 λέξεις που πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

1. Παρακαλώ

Αυτή η απλή λέξη είναι πιο ισχυρή από όσο νομίζετε. Το «παρακαλώ» είναι ένας ευγενικός τρόπος να ζητάς κάτι και η χρήση του δείχνει σεβασμό στον χρόνο και την προσπάθεια του άλλου.

Κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι  τους εκτιμούν και είναι σημαντικοί.

Όταν ζητάτε κάτι, είτε είναι μια χάρη, ένα αντικείμενο ή ακόμα και την προσοχή κάποιου, θυμηθείτε να πείτε «παρακαλώ». Είναι μια μικρή λέξη που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς σε αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

2. Ευχαριστώ

Επίσης σημαντικό.

Το να λες «ευχαριστώ» δεν δείχνει μόνο τους καλούς τρόπους, αλλά και την αναγνώριση της προσπάθειας ή της καλοσύνης κάποιου.

Δείχνει στους ανθρώπους ότι εκτιμάτε αυτό που έχουν κάνει για εσάς, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή μπορεί να είναι η πράξη.

3. Βοήθεια

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το να ζητάς «βοήθεια» μπορεί να σε κάνει πιο συμπαθή.

Το να ζητάς βοήθεια δείχνει ευαλωτότητα και οι άνθρωποι συχνά ελκύονται από αυτό.

Σε κάνει να φαίνεσαι ταπεινός και ανθρώπινος.

Μην φοβάστε, λοιπόν, να ζητήσετε «βοήθεια» όταν τη χρειάζεστε.

Δεν σε κάνει να φαίνεσαι αδύναμος. Αντίθετα, δείχνει την προθυμία σας να μάθετε και να αναπτυχθείτε.

4. Καταλαβαίνω

Η ενσυναίσθηση βοηθάει πολύ στην οικοδόμηση της συμπάθειας.

Όταν λέτε «καταλαβαίνω», δείχνει ότι δεν ακούτε απλώς μηχανικά, αλλά ακούτε πραγματικά και συνδέεστε με τα συναισθήματα ή την κατάσταση του άλλου ατόμου.

Αλλά να είστε προσεκτικοί, τέτοιες λέξεις πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν τις εννοείτε πραγματικά.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι αντιλαμβάνεστε πραγματικά την κατάσταση πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λέξη.

5. Δεν ξέρω

Το να παραδεχτείς ότι δεν έχεις τις απαντήσεις μπορεί να είναι δύσκολο. Συχνά φοβόμαστε ότι μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε αδύναμοι ή ανενημέρωτοι.

Αλλά ειλικρινά, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Το να λέτε «δεν ξέρω» δείχνει στην πραγματικότητα ότι είστε ειλικρινείς και ταπεινοί ώστε να παραδεχτείτε τους περιορισμούς σας.

Οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται κάποιον που μπορεί να παραδεχτεί όταν δεν γνωρίζει κάτι.

6. Ακούω

Όταν λέτε σε κάποιον «θέλω να σε ακούσω», προσφέρετε ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα – την προσοχή σας.

Στον σημερινό κόσμο όπου όλοι βιάζονται και αποσπάται η προσοχή, το να δίνετε σε κάποιον την πλήρη προσοχή σας είναι κάτι σπάνιο και πολύτιμο.

Οι άνθρωποι που είναι καλοί ακροατές θεωρούνται πιο συμπαθείς.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ακούς πραγματικά κάποιον, τον κάνεις να νιώθει σημαντικός.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θέλει να σας μιλήσει, αφήστε το τηλέφωνό σας, κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε: «Είμαι εδώ για να ακούσω». Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο πώς σε αντιλαμβάνονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 13 =