αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που δεν παίρνουν την ζωή τους πολύ στα σοβαρά εφαρμόζουν αυτές τις 5 συνήθειες (και βγαίνουν κερδισμένοι)

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν την ζωή τους πολύ στα σοβαρά εφαρμόζουν αυτές τις 5 συνήθειες (και βγαίνουν κερδισμένοι)

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή κατά καιρούς. Υπάρχει εκείνο το επείγον project στη δουλειά. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα στη σχέση σας. Υπάρχει το οικογενειακό ζήτημα που προσθέτει μεγάλη πίεση στη ζωή σας.

Ωστόσο το να παίρνετε τα πράγματα πολύ στα σοβαρά μπορεί να γίνει πηγή μεγάλου άγχους.

Γι’ αυτό οι γκουρού και οι πνευματικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να γελούν, να παίζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή.

Πώς λοιπόν θα κάνετε αυτή την αλλαγή και θα σταματήσετε να παίρνετε τα πράγματα τόσο σοβαρά;

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε είναι να εξετάσετε τις συνήθειες των ανθρώπων που το κάνουν ήδη- και να τους αντιγράψετε. Ακολουθεί λοιπόν μια λίστα με τις 5 συνήθειες των ανθρώπων που δεν παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Για να μάθετε πως να ελαφρύνετε το φορτίο σας.

Δίνουν στους άλλους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή και δεν την παίρνουν τόσο σοβαρά, δεν έχουν μία οπτική αρνητικότητας και καχυποψίας.

Ενώ μπορεί να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο, δεν περιμένουν ότι όλοι όσοι συναντούν θα προσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν, να τους πουν ψέματα ή να τους βλάψουν με άλλο τρόπο.

Και όταν συναντούν ενδείξεις για πιθανή επιβλαβή και αρνητική συμπεριφορά, δίνουν στους ανθρώπους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Παραμένουν ανοιχτοί στην πιθανότητα ότι το συμπέρασμα τους για την κατάσταση ή η εκτίμησή τους για τις προθέσεις του Χ ατόμου μπορεί να είναι λάθος.

Αναζητούν τη φωτεινή πλευρά

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά δίνουν προτεραιότητα στη θετικότητα.

Όταν αντιμετωπίζουμε πραγματικά απαίσιες καταστάσεις όπως μία σοβαρή ασθένεια ή απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μας κυριεύει εντελώς η αρνητικότητα. Και, φυσικά, αυτές είναι αρνητικές καταστάσεις. Αλλά μπορούμε επίσης να αναγνωρίσουμε ότι είναι απλώς καταστάσεις, κομμάτια της ζωής και όχι το σύνολο.

Το να ψάχνεις για θετικότητα δεν σημαίνει απλώς να αγνοείς την αρνητικότητα ή να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο.

Αλλά σημαίνει να κοιτάξουμε πέρα από την αρνητικότητα για να δούμε τι άλλο συμβαίνει που θα μπορούσε να είναι θετικό.

Αυτό βοηθά τους ανθρώπους να διατηρήσουν μια πιο θετική οπτική και να μην πέφτουν πολύ στον αρνητισμό και την κατάθλιψη.

Γελάνε

Αυτό φαίνεται προφανές, έτσι δεν είναι; Οι σοβαροί άνθρωποι δεν γελούν, και οι μη σοβαροί γελούν, ακόμη και μπροστά στο χάος.

Είναι μόνο αυτό;

Το να μπορείς να γελάς όταν είναι κατάλληλο, δείχνει ότι κάποιος είναι πραγματικά σε επαφή με τα συναισθήματά του και μπορεί να εκφράσει την ευτυχία και ακόμη και τη χαρά.

Αλλά οι άνθρωποι που παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά συγκρατούνται από αυτή τη χαρούμενη ελεύθερη έκφραση. Αφήνουν την εσωτερική τους σοβαρότητα να υπερισχύσει μιας διασκεδαστικής ή αστείας κατάστασης και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν γελούν όταν μπορούν και κυρίως όταν θα έπρεπε.

Ο κανόνας 5Χ5

Η καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ο πανικός σας κυριεύει. Πριν χάσετε τον έλεγχο, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα 5×5. Δηλαδή: Αναρωτηθείτε εάν αυτό το πρόβλημα θα έχει σημασία σε 5 χρόνια. Εάν ναι, μιλήστε με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση, αντί να σκέφτεστε την… καταστροφή. Ασχοληθείτε με την εξεύρεση λύσης. Εάν όχι, έχετε 5 λεπτά περιθώριο για να ανησυχήσετε και μετά να προχωρήσετε.

Ο κανόνας 5×5 σας βοηθά να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Σας επιτρέπει να βγάλετε τα συναισθήματά σας, αλλά και σας ωθεί να προχωρήσετε, είτε εστιάζοντας στην λυση, είτε αφήνοντας στην άκρη την κατάσταση και προχωρώντας προς τα εμπρός.

Ξέρουν πότε πρέπει να είναι σοβαροί

Υπάρχει επίσης κάτι σημαντικό να καταλάβετε. Σίγουρα, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να γελούν, να παίζουν και να εκφράζουν την χαρά, αλλά με το να μην παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά, αποκτούν ουσιαστικά συναισθηματική ωριμότητα επειδή είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να μάθουν από τους άλλους αντικειμενικά.

Και αυτό τους βοηθά να ξέρουν πότε είναι απαραίτητο να είναι σοβαροί.

Δεν είναι πάντα κατάλληλο να είσαι… ανάλαφρος και διασκεδαστικός, όπως σε μια κηδεία ή κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής συζήτησης στη δουλειά. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε εάν κάποιος δεν παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά με την καλή έννοια ή είναι απλά ανώριμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =