αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι δεν έχεις δημιουργικότητα; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις ότι δεν έχεις δημιουργικότητα; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις

Όλοι θέλουν να γίνουν πιο δημιουργικοί. Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο; Αν πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται γεμάτοι δημιουργικότητα και δεν είσαι ένας από αυτούς, ξανά σκέψου το. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο δημιουργικούς από τους άλλους είναι ότι… καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους.

Υπάρχουν κάποιες απλές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αλλά υπάρχει και κάτι για το οποίο δεν μιλάμε συχνά: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Ναι, υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να σαμποτάρουν τη δημιουργικότητα σου. Εδώ είναι 5 από αυτά. Μήπως κάνεις κάποια τέτοια λάθη;

1. Εστίαση στην αποτελεσματικότητα και όχι στην καινοτομία

Εστιάστε αποκλειστικά στο να κάνετε το τρέχον πλάνο να λειτουργεί καλύτερα. Εάν επικεντρωθούμε στο να κάνουμε το τρέχον σύστημα να λειτουργεί καλύτερα, τότε δεν θα χάνουμε χρόνο ψάχνοντας για διαφορετικά συστήματα. Το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο είναι αυτό που βοηθήσατε να αναπτυχθεί και είναι προφανώς το καλύτερο για την επιχείρηση σας. Σε τελική ανάλυση, εάν οι κατασκευαστές αμαξών με άλογα είχαν βελτιώσει την ποιότητα, θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει… τα αυτοκίνητα και να μην τους «έκλεβαν» τη δουλεια.

2. Υπερβολική δουλειά

Καθιερώνετε μια κουλτούρα πολλών ωρών και σκληρής δουλειάς; Ενθαρρύνετε την πεποίθηση ότι η σκληρή δουλειά από μόνη της θα λύσει το πρόβλημα; Δεν χρειάζεται να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος – μάλλον πρέπει απλώς να εργαστούμε σκληρότερα με τον παλιό τρόπο να κάνουμε πράγματα, σωστά;.

Είναι σίγουρο ότι είσαι σε λάθος δρόμο, αν η εργάσιμη ημέρα δεν έχει χρόνο για μάθηση, διασκέδαση, πλευρική σκέψη, ιδέες ή δοκιμή νέων πρωτοβουλιών.

3. Τηρείτε το σχέδιο

Σχεδιάζετε με μεγάλη λεπτομέρεια και στη συνέχεια δεν παρεκκλίνετε από το σχέδιο, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. «Δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτήν την ιδέα γιατί δεν είναι στο σχέδιο και δεν έχουμε προϋπολογισμό για αυτήν», είναι μια δικαιολογία.

4. Τιμωρείτε τα λάθη

Εάν κάποιος δοκιμάσει μια ιδέα και αποτύχει, τότε πρέπει να ακολουθήσει η ευθύνη και η τιμωρία. Επιβραβεύετε μότο την επιτυχία και τιμωρείτε την αποτυχία. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε τον υπάρχοντα τρόπο συμπεριφοράς και αποθαρρύνουμε τα πειράματα και τα ρίσκα.

5. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Όταν κοιμόμαστε, υπάρχουν δύο βασικές φάσεις: Yπνος REM και βαθύς ύπνος. Ο ύπνος REM είναι μια ελαφριά μορφή ύπνου που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι έχουμε συχνά «rapid eye movement» κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να μεταβείτε από τον ύπνο REM στον βαθύ ύπνο. Ο βαθύς ύπνος είναι όταν ο εγκέφαλός μας ταξινομεί και καταγράφει όλες τις πληροφορίες που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν χορταίνουμε αυτόν τον τύπο ύπνου, χάνουμε την ικανότητά μας να είμαστε δημιουργικοί και ευφάνταστοι.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 16 =