αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝαυτιλιακές… ψάχνουν κρουαζιερόπλοια και επιβατηγά για να φιλοξενήσουν εισαγόμενους εργαζόμενους

Ναυτιλιακές… ψάχνουν κρουαζιερόπλοια και επιβατηγά για να φιλοξενήσουν εισαγόμενους εργαζόμενους

Πριν εκπνεύσει το 2023, διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα δέχθηκε ένα αναπάντεχο αίτημα: θα ενδιαφερόταν να ναυλώσει για τουλάχιστον 18 μήνες σε ελληνική επιχείρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας ένα πλοίο της προκειμένου να φιλοξενήσει 800 αλλοδαπούς εργαζόμενους που θα απασχοληθούν στην κατασκευή του νέου κέντρου logistics που αναπτύσσει στον Ασπρόπυργο;

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ανάλογη βολιδοσκόπηση δέχθηκε και άλλη ναυτιλιακή εταιρεία με επιβατηγά πλοία. Και στις δύο περιπτώσεις τα αιτήματα ήρθαν από εταιρείες που έχουν επενδύσει σε σημαντικά κατασκευαστικά πρότζεκτ. Και αφορούν την φιλοξενία Ινδών εργαζομένων. Οι ναυτιλιακές θεώρησαν πρώιμα τα ερωτήματα εκτιμώντας πως δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο για την εισαγωγή εργαζομένων. Και όμως το πλαίσιο ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για την τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις», η οποία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οπως πληροφορείται η «Καθημερινή» διά στόματος του υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη, έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να υπογραφούν οι πρώτες τρεις διακρατικές συμφωνίες που θα επιτρέψουν την εισαγωγή εργαζομένων από τις αντισυμβαλλόμενες χώρες. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργατικά χέρια σε κομβικούς κλάδους για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όπως οι κατασκευές, ο τουρισμός και το λιανικό εμπόριο.

Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις διακρατικές συμφωνίες ενώ όπως είναι γνωστό στην αγορά εργασίας υφίσταται ήδη και έχει ενεργοποιηθεί η διακρατική συμφωνία για την εισαγωγή εργαζομένων από την Αίγυπτο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − thirteen =