αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μονοπωλεί τις συζητήσεις»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα εγωκεντρικό άτομο. Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

«Μονοπωλεί τις συζητήσεις»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα εγωκεντρικό άτομο. Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν εγωιστή, εγωκεντρικό άνθρωπο; Μιλάμε για ανθρώπους που βάζουν πάντα τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους, πάνω από όλα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνούν ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό που το κάνει ακόμα χειρότερο είναι ότι συχνά αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ απορροφημένοι από τον εαυτό τους για να ξέρουν πώς συνδεθούν με τους υπόλοιπους από εμάς.

Δεν είναι πάντα αμέσως προφανές όταν έχεις να κάνεις με ένα άτομο που εστιάζει μόνο τον εαυτό σου. Αλλά αργά ή γρήγορα, οι συμπεριφορές τους θα σας δείξουν ποιοι πραγματικά είναι.

1) Μονοπωλούν τις συζητήσεις

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα και πιο εμφανή σημάδια. Θα το δεις ακόμα και σε μία συνάντηση σε ένα μπαρ. Αυτό το άτομο που απλά δεν θα σταματά να μιλάει. Και σύντομα γινεται σαφές ότι το αγαπημένο τους θέμα συζήτησης… είναι ο εαυτός του.

Επιπλέον, κάθε ιστορία που λέει καταλήγει να ακούγεται το ίδιο. Είναι πάντα μια ιστορία που περιγράφει ότι είναι ο πιο έξυπνος, πιο πλούσιος, πιο εμφανίσιμος ή με κάποιον άλλο τρόπο ανώτερος από όλους γύρω του.

Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να μονοπωλούν τις συζητήσεις και τους αρέσει να μιλούν ατελείωτα για τον εαυτό τους. Είναι τόσο γοητευμένοι από τη ζωή τους που νιώθουν ότι θα έπρεπε να είναι και όλοι οι άλλοι.

Αλλά στην πραγματικότητα, είναι συχνά απίστευτα βαρετοί, καθώς και εγωκεντρικοί.

2) Μειώνουν τα συναισθήματα των άλλων

Για έναν εγωκεντρικό ή εγωιστή, τα συναισθήματα των άλλων είναι όχι και τόσο αληθινά. Ή αν είναι, σίγουρα δεν είναι τόσο σημαντικά ή τόσο βαθιά όσο η δική τους συναισθηματική ζωή.

Μερικές φορές, ένα άτομο που σας ακυρώνει συναισθηματικά θα νομίζει ότι βοηθάει. Αλλά πιο συχνά, είναι ένα σημάδι κάποιου που δεν πιστεύει ότι τα συναισθήματά σας είναι τόσο έγκυρα όσο τα δικά τους.

3) Δίνουν πάντα προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες

Συχνά, αυτό είναι που οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε όταν σκεφτόμαστε έναν εγωκεντρικό τύπο.

Μιλάμε για τους ανθρώπους που πάντα βάζουν τον εαυτό τους πρώτο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά η βασική αιτία είναι πάντα η ίδια.

Είτε αρπάζουν τα καλύτερα… στον μπουφέ, είτε φροντίζουν να είναι πρώτοι στη σειρά για να αγοράσουν κάτι καινούργιο, είτε επιμένουν να πάνε όλοι στο εστιατόριο στο οποίο θέλουν να δειπνήσουν ή διακοπές στο μέρος που θέλουν να επισκεφτούν. Αυτό το άτομο θα βάζει πάντα τις ανάγκες του μπροστά από τις ανάγκες όλων των άλλων.

Αυτός είναι ένας από τους πιο προφανείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποιον που είναι εντελώς τυλιγμένος στον εαυτό του σε σημείο να αγνοεί τις προτιμήσεις των άλλων.

4) Γίνονται αμυντικοί όταν τους προκαλούν

Ένα άλλο άκρως ενοχλητικό χαρακτηριστικό είναι η αδυναμία του να χειριστεί την κριτική. Αν τους επισημάνεις μια κακή συμπεριφορά τους, θα αμυνθούν.

«Μπορεί να αμυνθούν, να μην δουν τις συνέπειες των πράξεών τους ή απλώς να αγνοήσουν την ανατροφοδότηση από απροσεξία», λέει η θεραπεύτρια Emily Simonian. «Αν κάτι δεν τους βλάπτει ή δεν τους επηρεάζει, είναι δύσκολο για αυτούς να θέλουν να αλλάξουν».

Και επειδή είναι τόσο τυφλοί στον τρόπο που τους αντιλαμβάνεται ο κόσμος, μπορεί να εκλάβουν κάθε είδους κριτική ως προσωπική επίθεση. Έτσι, αντί να λαμβάνουν υπόψη τις επικρίσεις σας και να τις χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους, είναι πιο πιθανό να μαλώσουν μαζί σας.

5) Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα

Επειδή δίνουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες, θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που αυτό μπορεί να φανεί. Θα μπορούσε να είναι κάτι αρκετά απλό, όπως το να θέλεις πάντα να επιλέξεις πού θα πάει μια ομάδα ανθρώπων για δείπνο ή ποια ταινία θα δει.

Ή μπορεί να είναι πιο επιζήμιο. Τα ναρκισσιστικά άτομα συχνά προσπαθούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά των φίλων, των μελών της οικογένειας και των ρομαντικών συντρόφων για να βεβαιωθούν ότι παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Αν γνωρίζετε κάποιον που συχνά φαίνεται να θέλει να ελέγχει τους πάντες γύρω του, είναι μια καλή ένδειξη ότι έχετε να κάνετε με κάποιον που είναι εντελώς εγωκεντρικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − four =