αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μιλάς άσχημα στον σερβιτόρο»: 5 κινήσεις που αν τις κάνεις δημόσια οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά (ακόμα κι αν δεν στο πουν)

«Μιλάς άσχημα στον σερβιτόρο»: 5 κινήσεις που αν τις κάνεις δημόσια οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά (ακόμα κι αν δεν στο πουν)

Όλοι κρίνουν. Είναι ένα θεμελιώδες μέρος του να είσαι άνθρωπος. Μπορεί να το κάνεις και εσύ στο γραφείο ή απλά όταν κάθεσαι σε μια καφετέρια και παρατηρείς τους άλλους.

Αλλά αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε είναι ότι όταν παρακολουθείτε ανθρώπους, υποσυνείδητα τους κρίνετε – και όταν οι άνθρωποι σας παρακολουθούν, κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Εδώ είναι 5 κινήσεις που αν τις κάνεις δημόσια οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά (ακόμα κι αν δεν στο πουν).

1) Είσαι αγενής με τον σερβιτόρο

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε στους υπαλλήλους του σέρβις, όπως μπάρμαν και σερβιτόρους, λέει περισσότερα για την προσωπικότητά σας από όσα φαντάζεστε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το άτομο που σας κοιτάζει είναι ο ίδιος υπάλληλος σέρβις, γιατί θα γνωρίζει ακριβώς πώς είναι να δέχεται την κακή συμπεριφορά από έναν πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε αγενείς με τους υπαλλήλους του σέρβις, όχι μόνο θα το προσέξουν οι άνθρωποι, αλλά και θα σας κρίνουν για αυτό.

Αυτό που πρέπει επίσης να θυμάστε για τους εργαζόμενους αυτούς, είναι ότι συνήθως αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (ή κοντά σε αυτόν) και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την υπηρεσία που λαμβάνετε, συζητήστε το με τον διευθυντή και όχι με το άτομο που δεν πληρώνεται αρκετά.

Εννοείται ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους γενικά, είτε είναι εργαζόμενοι στην καφετέρια είτε όχι.

2) Μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο

Αυτό είναι κάτι που όλοι μισούν και είναι άλλο ένα πράγμα που μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε απλώς παρακολουθώντας τη συμπεριφορά μας.

Θα μπορούσατε επίσης να συνδυάσετε αυτό το point με την αναπαραγωγή μουσικής δυνατά, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου άλλοι άνθρωποι είναι… κολλημένοι μαζί σας. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε φοβερό γούστο στη μουσική, αλλά άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην συμφωνούν.

3) Μαλώνεις ή θυμώνεις δημόσια

Εάν χρειάζεται πραγματικά να μαλώσετε με κάποιον, προσπαθήστε να το κάνετε ιδιωτικά.

Το να μαλώνετε δημόσια, όπου θα μπορούν να σας ακούσουν όλοι, θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα.

4) Βγάζεις πολλές selfie ή κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη

Οι άνθρωποι το κάνουν στα πιο χαζά μέρη. Θα δεις να βγάζουν selfie παντού. Ακόμα και στον καθρέπτη μέσα στις δημόσιες τουαλέτες.

Όσο για τους ανθρώπους που ελέγχουν τον εαυτό τους, δεν συμβαίνει μόνο στους καθρέφτες. Οι άνθρωποι το κάνουν στις βιτρίνες, στα γυαλιά ηλίου και σε οποιαδήποτε άλλη ανακλαστική επιφάνεια μπορούν να βρουν. Μπορεί ακόμα και να παρεμποδίζουν τους άλλους όταν το κάνουν. Αλλά δεν τους νοιάζει.

5) Κλέβεις τις θέσεις των άλλων στην ουρά αναμονής

Και αυτό το βλέπουμε. Ανθρώπους που προσπαθούν… να προσπεράσουν τους άλλους, σε μια ουρά αναμονής. Στην τράπεζα, σε μια υπηρεσία, σε ένα κατάστημα ή αλλού.

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Ο χρόνος μας αρχίζει να τελειώνει από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Το να «κλέβεις» θέση στην ουρά κλέβει χρόνο από τους ανθρώπους, αλλά είναι αγενές λόγω πολλών περισσότερων από αυτό. Υποδηλώνει επίσης ότι πιστεύετε ότι είστε καλύτεροι από όλους τους άλλους που περιμένουν υπάκουα στην ουρά. Εάν συμπεριφέρεστε έτσι, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν οι άνθρωποι σας κρίνουν αρνητικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − three =