αρχικηVIRALΜερικοί άνθρωποι δεν αγχώνονται, οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή τους. Πως τα καταφέρνουν; Εφαρμόζουν 5 απλές πρακτικές

Μερικοί άνθρωποι δεν αγχώνονται, οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή τους. Πως τα καταφέρνουν; Εφαρμόζουν 5 απλές πρακτικές

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγχώνονται στην εποχή μας. Και είναι λογικό. Ζούμε σε μία γρήγορη εποχή και απρόβλεπτη, με διάφορα γεγονότα να συμβαίνουν τριγύρω. Και την ίδια στιγμή μπορεί να έχεις μια αγχωτική καθημερινότητα, με deadlines να πιέζουν.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που δείχνουν να μην αγχώνονται για τίποτα. Οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή τους, αυτά τα άτομα παραμένουν ήρεμα.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που κάνουν καθημερινά, και τους βοηθούν ακριβώς σε αυτό. Να αγχώνονται λιγότερο από τον μέσο όρο.

1) Κοιμούνται αρκετά

Οι περισσότεροι από από αυτούς τους ανθρώπους κοιμούνται οκτώ ώρες την ημέρα και αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο χαλαροί.

Είναι ένα καλά τεκμηριωμένο γεγονός ότι το άγχος και τα προβλήματα ύπνου πάνε χέρι-χέρι. Το άγχος δυσκολεύει τον σωστό ύπνο, αλλά την ίδια στιγμή αν δεν κοιμάσαι σωστά αυτό… δημιουργεί άγχος.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εάν έχετε προβλήματα με το άγχος, θα πρέπει πρώτα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις συνήθειες ύπνου σας και να προσπαθήσετε να δείτε αν δεν κοιμάστε αρκετά. Και μετά να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να το διορθώσετε. Μπορεί τελικά να είναι αυτό που χρειάζεστε.

2) Δουλεύουν για τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους τους

Πολλοί από εμάς ανησυχούμε πάρα πολύ για το μέλλον – για τα σχέδια που έχουμε για το αύριο, την επόμενη εβδομάδα ή σε ένα χρόνο.

Αλλά ακόμη και τα πιο καλά οργανωμένα σχέδιά μας μπορεί να πάνε στραβά. Γι’ αυτό οι ψύχραιμοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν απεριόριστο χρόνο… κάνοντας πλάνα. Αλλά εργάζονται τόσο για τους βραχυπρόθεσμους όσο και για τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

Πηγαίνοντας σε πράξεις, συνεχίζουν να προχωρούν, μαθαίνουν και διευκολύνουν την προσαρμογή τους στις απρόσμενες καταστάσεις της ζωής.  Και πριν το καταλάβουν, θα έχουν φτάσει σε αυτόν τον στόχο για τον οποίο άλλοι άνθρωποι δεν θα έκαναν τίποτα άλλο παρά μόνο να αγχόνονται.

3) Δεν βάζουν όλα τα αυγά τους στο ίδιο καλάθι

Η ζωή είναι χαοτική και απρόβλεπτη. Το να βάζεις όλα τα αυγά σου σε ένα μόνο καλάθι (ή ακόμα και σε μόλις δύο) δεν είναι πολύ σωστό.

Σκεφτείτε το έτσι: Εάν βάλετε ΟΛΕΣ τις αποταμιεύσεις σας σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, τι θα συμβεί όταν αυτή η τράπεζα χρεοκοπήσει; Εάν αφιερώσετε ΟΛΟ τον χρόνο και τα χρήματά σας για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης, τι θα συμβεί αν αυτή η επιχείρηση αποτύχει;

Όταν είναι ”όλα ή τίποτα”, δεν μπορείς να μην είσαι ανήσυχος. Αν κάτι πάει στραβά, όλα καταρρέουν.

4) Σύστημα υποστήριξης

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη αν δεν έχουν κάποιον για να μας βοηθήσει.

Γι’ αυτό οι ήρεμοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να καλλιεργήσουν τις σχέσεις τους. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος να τους υποστηρίξει, η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη. Μπορούν να καλέσουν απλώς για βοήθεια, μόλις ξεπεράσουν τον αρχικό πανικό. Και να λύσουν το πρόβλημα τους πολύ πιο γρήγορα.

5) Δεν ασχολούνται με ο,τι δεν μπορούν να ελέγξουν

Είναι ειλικρινά τραγικό ότι τα περισσότερα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχούμε, είναι πράγματα που είναι απλά εκτός τουελέγχου μας – από φυσικές καταστροφές μέχρι τις απόψεις των ανθρώπων για εμάς.

Το θέμα είναι ότι όσο σκληρά κι αν ανησυχούμε, απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτά!

Και γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι απλώς επιλέγουν να τα αφήνουν στην άκρη. Γιατί να σπαταλούν την ενέργεια τους ανησυχώντας για κάτι που δεν είναι στα χέρια τους; Και για αυτόν τον λόγο, είναι λιγότερο αγχωμενοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 6 =