αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία 41χρονη εξηγεί: Είμαι η πρώτη εκατομμυριούχα στην οικογένεια μου. Εδώ είναι 3 πράγματα στα οποία παραμένω πολύ εγκρατής

Μία 41χρονη εξηγεί: Είμαι η πρώτη εκατομμυριούχα στην οικογένεια μου. Εδώ είναι 3 πράγματα στα οποία παραμένω πολύ εγκρατής

Η Rachel Rodgers μεγάλωσε σε μια οικογένεια που δεν είχε οικονομική άνεση. Το αντίθετο. Και προσπάθησε να το αλλάξει αυτό μεγαλώνοντας.

«Το 2010 ξεκίνησα εξειδίκευση στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Καθώς οι πελάτες μου άρχισαν να ζητούν περισσότερες συμβουλές για την οικοδόμηση πλούτου, η εταιρεία εξελίχθηκε σε coaching business. Το 2017, η εταιρεία δημιούργησε επταψήφια έσοδα για πρώτη φορά.

Σήμερα, είμαι μαμά τεσσάρων παιδιών, σύζυγος, διευθύνων σύμβουλος και πολυεκατομμυριούχος. Ως έγχρωμη γυναίκα, έχω δημιουργήσει πλούτο γενεών, για τα παιδιά μου και τα παιδιά τους. Αλλά ο στόχος μου δεν είναι απλώς να γίνω εκατομμυριούχος – είναι να παραμείνω» τονίζει σε άρθρο της στο CNBC.

Και παραθέτει 3 πράγματα τα οποία παραμένει εξαιρετικά φειδωλή.

1. Ο χρόνος

«Για χρόνια μοίραζα χρόνο συνεχώς δωρεάν. Μετά, μια μέρα, κοίταξα το ημερολόγιό μου και αναρωτήθηκα: «Ποιος έβαλε όλες αυτές τις άσκοπες συναντήσεις εδώ; Σωστά. Εγώ!». Τώρα λέω όχι στο 99% των αιτημάτων που λαμβάνω.

Λέω ναι μόνο αν θα μου φέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ενέργεια, χρόνο ή χαρά. Προτού η φανταστική βοηθός μου Bethany προσθέσει οτιδήποτε στο ημερολόγιό μου, κάνω στον εαυτό μου μερικές ερωτήσεις:

-Είναι κάτι που μόνο εγώ μπορώ να κάνω;
-Μπορεί ένας συνεργάτης να το χειριστεί εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα; Θα βοηθήσει την εταιρεία μου να επιτύχει την αποστολή της;
-Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερους πόρους για μένα, την οικογένειά μου ή την επιχείρησή μου;
-Θα εξυπηρετήσει την κοινότητά μας και θα επηρεάσει τις ζωές;»

2. Χρήματα στις διακοπές

«Λατρεύω την business class για τα ταξίδια εργασίας, αλλά όσον αφορά τις διακοπές, έχω μάθει ότι υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντα περισσότερη διασκέδαση.

Κάποτε έκλεισα ένα ακριβό σπίτι στη Χαβάη για μια εβδομάδα. Η θέα ήταν εκπληκτική, αλλά όλα ήταν τέλεια περιποιημένα, περιφραγμένα και αποκομμένα από την κοινότητα. Δεν υπήρχε πολιτισμός.

Έτσι, λίγες μέρες μετά, αφήσαμε το θέρετρο, οδηγήσαμε μια ώρα νότια και επισκεφτήκαμε μια αγορά αγροτών. Πήραμε νόστιμο φαγητό για $10, είδαμε χειροποίητα κοσμήματα και παρακολουθήσαμε ντόπιες οικογένειες να απολαμβάνουν το Σαββατοκύριακο τους. Ζήσαμε τη Χαβάη με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, και ήταν εύκολα η αγαπημένη μου μέρα.

Φέτος, έκλεισα ένα οικογενειακό ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών για 2.500 $. Θα μείνουμε σε μια σκηνή στην παραλία (πλήρωσα 300 $ επιπλέον για τη δική μας τουαλέτα) και θα πιούμε καφέ από ένα θερμό. Θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά κάτι πιο ακριβό, αλλά ξέρω ότι οι αναμνήσεις που θα έχουμε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα είναι ανεκτίμητες» εξηγεί.

3. Τα ρούχα

Η ίδια συμπληρώνει πως όταν είναι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον ντύνεται ανάλογα. «Ωστόσο, αν είμαι στο σπίτι χωρίς συναντήσεις, ομιλίες ή εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης, θα με βρείτε με φθηνά και φορεμένα τζιν και μπλουζάκια.

Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα υπάρχουν στον τραπεζικό μου λογαριασμό, εξακολουθώ να είμαι φειδωλή με τα ρούχα αναψυχής μου. Αν είναι ένα ταιριαστό σετ που είναι σε προσφορά, ακόμα καλύτερα» εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =