αρχικηVIRALΜήπως το πρόβλημα… είσαι εσύ; Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ενοχλείς τους άλλους ανθρώπους

Μήπως το πρόβλημα… είσαι εσύ; Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ενοχλείς τους άλλους ανθρώπους

Κατά καιρούς, όλοι ανησυχούμε ότι ενοχλούμε τους ανθρώπους γύρω μας. Αλλά πως μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις μπει σε ένα τέτοιο αρνητικό σπιράλ;

Μερικές φορές, οι άλλοι συμπεριφέρονται περίεργα γύρω μας, με αποτέλεσμα να ανησυχούμε ότι μπορεί να τους εκνευρίζουμε ή να τους απωθούμε με κάποιον τρόπο.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι ενοχλείς τους άλλους ανθρώπους.

1. Δεν… σε προσκαλούν πλέον

Ίσως το πιο προφανές σημάδι ότι οι άνθρωποι γύρω σας σας βρίσκουν ενοχλητικό είναι ότι δεν σας προσκαλούν σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις εκτός του συνηθισμένου τόπου συνάντησης σας.

Ίσως πρόκειται για ποτά μετά τη δουλειά με συναδέλφους ή για εξόδους τα ΣΚ. Δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεστε ποτέ σε αυτά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σημάδι ότι δεν τους αρέσεις ως άτομο, αλλά μάλλον ότι δυσκολεύονται να είσαι κοντά επειδή τους ενοχλείς με κάποιον τρόπο.

2. Είσαι ο τελευταίος που θα μαθαίνει τα νέα

Ανάμεσα σε δεμένες ομάδες φίλων, οι ειδήσεις διαδίδονται… αστραπιαία. Τα καλά νέα, τα κακά νέα, τα κουτσομπολιά και οι φήμες κοινοποιούνται τόσο γρήγορα.

Αν θεωρείτε ότι είστε πάντα το τελευταίο άτομο που γνωρίζει τα τελευταία νέα, μπορεί να είναι επειδή ενοχλείτε άλλους ανθρώπους – και αυτοί έχουν επιλέξει να αποφύγουν να σας ενημερώνουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι κριτικάρετε ή δεν ενθουσιάζεστε αρκετά με τα νέα των άλλων. ‘Η μπορεί να έχετε τη συνήθεια να μοιράζεστε τις προσωπικές πληροφορίες άλλων ανθρώπων.

3. Οι άλλοι δεν θέλουν να σε ακούσουν

Εάν οι άλλοι σας βρίσκουν ενοχλητικό, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι σπάνια σας αφήνουν να μιλήσετε ή δεν το απολαμβάνετε όταν το κάνετε. Μπορεί να σας διακόψουν όταν λέτε μια ιστορία ή εκφράζετε τη γνώμη σας ή να μιλάνε πάνω σας για να σας σταματήσουν.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αποχωρούν όταν μιλάτε, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για αυτά που έχετε να πείτε. Συνήθως, αν ενοχλείτε άλλους ανθρώπους, δεν θα σας κάνουν ερωτήσεις για τον εαυτό σας ούτε θα σας προσφέρουν χώρο για να πείτε τη γνώμη σας σε μια συνομιλία.

4. Γλώσσα του σώματος

Μπορείτε να καταλάβετε εάν είστε ενοχλητικοί σε άλλους ανθρώπους κάνοντας τσεκ στη γλώσσα του σώματός τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πώς νιώθουν οι άνθρωποι γύρω μας, χωρίς να χρειάζεται να το εκφράσουν με λόγια. Αυτό μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας.

Συνήθως, εάν αισθάνεται ενοχλημένος από εσάς, ένα άτομο θα δείξει την έλλειψη ενδιαφέροντος για εσάς με το σώμα του. Για παράδειγμα, μπορεί να στραφεί αλλού, να μην σε κοιτά ενώ μιλάς ή να κρατά αμυντική στάση με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 7 =