αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως έχεις κάποιον «τοξικό» φίλο που σε σαμποτάρει χωρίς να το καταλάβεις; Εδώ είναι τα 6 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Μήπως έχεις κάποιον «τοξικό» φίλο που σε σαμποτάρει χωρίς να το καταλάβεις; Εδώ είναι τα 6 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Μπορούν να μας δώσουν ώθηση για να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους μας ή να μας κρατήσουν πίσω. Οι φιλίες είναι ζωτικής σημασίας γιατί επηρεάζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Αλλά τι γίνεται αν έχεις στον κύκλο σου… τα λάθος άτομα; Μπορεί να μην καταλαβαίνεις πόσο σε σαμποτάρει ο φίλος σου επειδή είσαι «παγιδευμένος» στη φιλία σας. Αλλά θα νιώσεις την τοξικότητα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πως λοιπόν μπορείς να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο πριν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη ζωή σου;

Εδώ είναι 6 σημάδια. Αν δεις κάτι από αυτά, ίσως πρέπει να προβληματιστείς. Και να κρατήσεις τις αποστάσεις σου.

Είναι μόνιμα αρνητικός

Μήπως οι φράσεις «Δεν θα περάσω ποτέ τις εξετάσεις» ή «Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ», σου ακούγονται γνώριμες; Οι τοξικοί φίλοι, πρώτα από όλα, δεν βλέπουν ποτέ τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να τους μεταδώσεις κάποια αισιοδοξία, θα αντισταθούν. Τέτοιοι φίλοι θα μειώσουν τα κίνητρά σου και θα ρίξουν τη διάθεσή σου. Επομένως, θα πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις πριν σου μεταδώσουν την αρνητικότητα τους.

Δεν σε ακούει ποτέ

Επίσης, τοξικοί φίλοι, σπάνια, έως ποτέ, δεν ακούνε τα προβλήματά σας. Οι φίλοι μοιράζονται τις ανησυχίες τους μεταξύ τους. Πιστεύουν στην αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη. Ένας τοξικός φίλος αντίθετα, θέλει να είσαι εκεί όταν σε έχει ανάγκη, αλλά δεν είναι ποτέ εκεί όταν τον χρειάζεσαι εσύ. Δεν θα κάτσει καν να σε ακούσει.

Σου κάνει συνεχώς κριτική

Οι τοξικοί φίλοι θα σου κάνουν κριτική με την κάθε ευκαιρία. Εύκολα θα επισημαίνουν τα ελαττώματά σας, αλλά… νιώθουν αγανάκτηση όταν κάνετε το ίδιο. Ενώ η εποικοδομητική κριτική είναι χρήσιμη και μερικές φορές μπορεί ακομα και να ου αλλάζει τη ζωή, η ανελέητη,  υποτίμηση φέρνει το εντελώς αντίθετο. Εάν αισθάνεστε ότι η συνεχής κριτική του φίλου σας, σας κάνει να αποφεύγετε να μιλήσετε μαζί του, είναι πιθανότατα τοξικός.

Θυμώνει εύκολα

Επιπλέον, οι τοξικοί φίλοι χάνουν γρήγορα την ψυχραιμία τους. Έχουν «εκρήξεις» ή αρνούνται να σας μιλήσουν, με αφορμή ακόμα και τις πιο μικρές παραλείψεις. Αν νιώθετε πάντα ενοχές ή απολογείστε για ασήμαντους λόγους, έχετε έναν καταστροφικό φίλο. Θυμήσου και το άρθρο: Ένας πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Πως να χειριστείς ένα θυμωμένο άτομο με 3 βήματα.

Ζηλεύει την επιτυχία σου

Ένας αληθινός φίλος είναι ο πρώτος που σε συγχαίρει όταν πετυχαίνεις κάτι στη ζωή σου. Ένας τοξικός φίλος δεν μπορεί και δεν θα θα είναι χαρούμενος με την δική σου επιτυχία. Αυτός ή αυτή δεν θα γιορτάσει την επιτυχία σας. Μάλλον θα ζηλέψει που είσαι καλύτερος από αυτόν σε κάτι.

Είναι… το επίκεντρο της προσοχής

Οι τοξικοί φίλοι θέλουν συνεχώς να μιλάνε για τον εαυτό τους. Είναι πάντα το επίκεντρο των συζητήσεων. Μόνο τα δικά τους προβλήματα έχουν σημασία. Μόνο οι εξελίξεις στην δική τους ζωή. Αν προσπαθήσεις να μοιραστείς μαζί τους κάτι που έγινε στη δική σου ζωή, θα προσπαθήσει να σταματήσει την συζήτηση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + sixteen =