αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κενό» στη Revolut επέτρεψε σε απατεώνες να αρπάξουν 20 εκατ. δολάρια

«Κενό» στη Revolut επέτρεψε σε απατεώνες να αρπάξουν 20 εκατ. δολάρια

Απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν ένα ελάττωμα στα συστήματα πληρωμών της Revolut για να κλέψουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια της χρηματοοικονομικής εταιρείας, ανέφερει το Bloomberg επικαλούμενο τους Financial Times.

Το ζήτημα προέκυψε λόγω των διαφορών μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συστημάτων της Revolut που σήμαινε ότι ορισμένες συναλλαγές απορρίφθηκαν και στη συνέχεια επεστράφησαν εσφαλμένα. Η συμμορία άρχισε να εκμεταλλεύεται το ζήτημα στις αρχές του 2022, αφού το είχε εντοπίσει από τα τέλη του 2021. Ενθάρρυναν ιδιώτες να πραγματοποιούν μεγάλες συναλλαγές που στη συνέχεια απορρίπτονταν, έτσι ώστε να αποσύρουν τα επιστρεφόμενα ποσά μέσω ΑΤΜ.

Το πρόβλημα ήρθε στο φως όταν μια συνεργαζόμενη τράπεζα στις ΗΠΑ ενημέρωσε την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ότι διατηρούσε λιγότερα μετρητά από τα αναμενόμενα. Η θυγατρική εταιρεία στις ΗΠΑ αιτήθηκε τότε την χορήγηση μετρητών από τη μητρική της και το σύστημα κλείδωσε την άνοιξη του 2022, ανέφεραν οι FT.

Συνολικά εκλάπησαν περίπου 23 εκατ. δολάρια, ενώ ορισμένα κεφάλαια ανακτήθηκαν με την καταδίωξη όσων είχαν αφαιρέσει μετρητά, με αποτέλεσμα η καθαρή απώλεια να ανέλθει σε περίπου 20 εκατ. δολάρια, πρόσθεσε η εφημερίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =