αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεν δηλώνονται όλα τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεν δηλώνονται όλα τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά

Στα ελληνικά νησιά έχουν βρεθεί περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οπως εξήγησε, τα δείγματα που συλλέγονται στα νησί, λόγω της έλλειψης υποδομών, αποστέλλονται απευθείας στην Αθήνα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι που προσβλήθηκαν στα νησιά, να ταυτοποιούνται και να δηλώνονται ως κρούσματα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Αυτό φυσικά έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται πολλά κρούσματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα, ενώ στη πραγματικότητα οι εστίες μόλυνσης βρίσκονται εκεί όπου οι άνθρωποι κάνουν τις διακοπές τους. Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, «στα νησιά δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να πάρουν δείγματα και τα λίγα που λαμβάνονται στέλνονται στην Αθήνα για έλεγχο. Καθυστερούν δύο ημέρες να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ οι επισκέπτες αλωνίζουν τη περιοχή και διασπείρουν τον ιό. Σε πολλά νησιά και άλλα τουριστικά μέρη τα Κέντρα Υγείας, δεν παίρνουν ούτε δείγματα». Και συνέχισε: «Οσοι κάτοικοι ή επισκέπτες εμφανίζουν συμπτώματα, καλούνται να πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο, χωρίς όμως να ελέγχονται εάν όντως πήγαν».

«Με ήπια συμπτώματα, κανείς τουρίστας δεν επισκέπτεται νοσοκομείο και συνεχίζουν τις διακοπές τους. Πολλοί φεύγουν με ιδιωτικά σκάφη από νησιά και κάνουν τεστ σε νοσοκομεία άλλης πόλης και δηλώνονται εκεί ως κρούσματα» καταγγέλλει επίσης ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κέρκυρα, όπου «δείγματα παίρνουν στο λιμάνι οι ελάχιστοι νοσηλευτές του νοσοκομείου που δεν είναι δουλειά τους. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα. Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε δύο ημέρες και οι τουρίστες αλωνίζουν μέχρι να ειδοποιηθούν ότι είναι θετικοί και να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς».

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε επίσης ότι στην Πάρο και την Αντίπαρο μέχρι τώρα στο στο Κέντρο Υγειας «ταυτοποιήθηκαν πάνω από 30 κρούσματα, οι περισσότεροι ήταν τουρίστες, ενώ πάνω από 50 κάνουν κάθε ημέρα τεστ κορονοϊού».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «για τις ανάγκες του τουρισμού δεν ταυτοποιούνται τα κρούσματα στα νησιά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων μόνιμων και επισκεπτών. Ειδικά τώρα τον Δεκαπενταύγουστο». Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 3 =