αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη

Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη

Με διψήφιο ποσοστό πτώσης ξεκίνησε η σεζόν για τη διεθνή επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο οι δύο προορισμοί των Κυκλάδων, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα βαριά χαρτιά του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, συνεχίζουν να εμφανίζουν αδύναμες επιδόσεις, συνεχίζοντας την πτωτική περσινή τροχιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Fraport, στη διαχείριση της οποίας βρίσκονται οι εν λόγω αερολιμένες, ο αριθμός των ξένων επιβατών που διακινήθηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου τον Μάρτιο έφθασε τους 338 από 864 τον αντίστοιχο μήνα του 2022, καταγράφοντας μείωση 60,9%. Στο τρίμηνο, οι επιβάτες από το εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 350 από 929, μειωμένοι κατά 62,3% σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες του 2023.

Μπορεί τα νούμερα να είναι μικρά καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες της θερινής σεζόν, ωστόσο δίνουν μια πρώτη γεύση, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όσο προχωρούμε στο καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, στο δίκτυο εξωτερικού οι διακινηθέντες επιβάτες τον φετινό Μάρτιο άγγιξαν τους 2.298 έναντι 4.279 πέρυσι με την πτώση να αγγίζει το 46,3%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 1 =