αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θες να γίνεις πετυχημένος σε κάτι με την πρώτη»: 4 υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις που ίσως έχεις από τον εαυτό σου

«Θες να γίνεις πετυχημένος σε κάτι με την πρώτη»: 4 υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις που ίσως έχεις από τον εαυτό σου

Μήπως νιώθεις ότι βιώνεις την απόλυτη αποτυχία στη ζωή σου; Πιστεύεις ότι δεν θα πετύχεις ποτέ τους στόχους σου ή δεν θα εξαντλήσεις τις δυνατότητές σου;

Λοιπόν, χαλαρώστε λίγο!

Πιθανότατα απλώς είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Εδώ είναι 4 υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις που ίσως έχεις από τον εαυτό σου. Και σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι αποτυχημένος.

1) Να γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, πριν από τα 20 σου

Η ζωή μας δείχνει να τρέχει με… υψηλές ταχύτητες. Στην εποχή των social media, υπάρχει και η άμεση σύγκριση με τους άλλους.

Όλα αυτά, όπως είναι κατανοητό, μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι για να πετύχουμε πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή πριν φτάσουμε τα 20.

Εξάλλου, είχαμε ολόκληρα τα παιδικά μας χρόνια για να καταλάβουμε τον εαυτό μας και στα 20 θα πρέπει να είμαστε… ήδη ανεξάρτητοι ενήλικες!

Όμως, αντίθετα με τις συνηθισμένες προσδοκίες, οι περισσότεροι από εμάς δεν αρχίζουμε καν να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στα μέσα των 20s και στις αρχές των 30.

Επομένως, μην νομίζετε ότι είστε αποτυχημένος απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούσατε να αποφασίσετε τι θέλετε στη ζωή πριν φτάσετε τα 20.

2) Να γίνεις πλούσιος πριν τα 30 σου

Οι γκουρού των οικονομικών συχνά λένε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά.

Έτσι, αν βρίσκεστε μίλια μακριά από το να κερδίσετε το πρώτο σας εκατομμύριο… είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε άσχημα για αυτό.

Σκέφτεσαι: Αν το να κερδίσετε ένα εκατομμύριο ευρώ είναι τόσο εύκολο, τότε σίγουρα ο λόγος για τον οποίο δεν είστε ακόμη εκατομμυριούχος είναι επειδή δεν προσπαθείτε αρκετά.

Και αυτό είναι απλά τοξικό γιατί η πραγματικότητα είναι ότι για να γίνεις εκατομμυριούχος δεν χρειάζεσαι μόνο σκληρή δουλειά, αλλά και τύχη— πολλή!

Μόνο το 2% όλων των Αμερικανών είναι εκατομμυριούχοι και οι περισσότεροι από αυτούς εντάσσονται σε αυτό το 2% στην ηλικία των 40. Αλλά οι γκουρού των οικονομικών δεν μας το λένε αυτό.

Αυτό είναι κακό για εσάς γιατί όχι μόνο θα ”καείτε” και θα δυσανασχετήσετε, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να νιώσετε ικανοποιημένοι. Ακόμα κι αν έχεις μια καλή δουλειά και καλά χρήματα στον λογαριασμό σου.

3) Να γίνεις επιτυχημένος σε κάτι με την πρώτη σου προσπάθεια

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η ιδανική ηλικία για την έναρξη μιας επιτυχημένης εταιρείας είναι ανάμεσα στα 34-45.

Πιστεύετε ότι το έκαναν στην πρώτη τους προσπάθεια; Σιγουρα οχι.

Κατά μέσο όρο, το 20% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει στα δύο πρώτα χρόνια. Και ένα εντυπωσιακό 70% αποτυγχάνει πριν φτάσει στον πέμπτο χρόνο.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι που κατάφεραν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους έχουν πιθανώς αποτύχει σε 3-4 επιχειρήσεις εκ των προτέρων, και αυτό είναι μόνο μέρος του ταξιδιού.

Το να περιμένεις να πετύχεις σε μια επιχείρηση (ή οποιαδήποτε προσπάθεια) με την πρώτη, είναι αφελές και επιβλαβές για τη δική σου ηρεμία.

Αν θέλεις να πετύχεις, τότε άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις την αποτυχία και την επιτυχία. Κάθε αποτυχία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία και μπορεί να χρειαστούν έως και 20 αποτυχίες ή περισσότερες, προτού επιτύχετε τελικά. Το ταξίδι είναι μακρύ και το να περιμένεις από τον εαυτό σου να εκτοξευτεί στην πρώτη προσπάθεια θα σε φθήρει.

4) Να είσαι χαρούμενος όλη την ώρα

Μερικές φορές, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε χαρούμενοι (ή τουλάχιστον, όχι λυπημένοι). Όλοι πρέπει να ρυθμίσουμε τα συναισθήματά μας σε κάποιο βαθμό, άλλωστε. Εάν πρέπει να χαμογελάτε και να είστε φιλικοί για χάρη του επαγγελματισμού, κάντε το.

Αλλά μην αρχίσετε καν να ξεγελάτε τον εαυτό σας και να πιστεύετε ότι είστε ευτυχισμένοι.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι λυπημένος ή να εκφράζεις αυτή τη θλίψη. Στην πραγματικότητα, όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσετε οτιδήποτε σας στοιχειώνει.

Το να αποδεχτείς ότι είσαι δυστυχισμένος σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό, ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο να κεράσεις τον εαυτό σου λίγο παγωτό. Αλλά το να το αρνηθείς, σημαίνει ότι το θάβεις και το αφήνεις να φουσκώνει. Αυτό θα σας γεμίσει με δυσαρέσκεια που απλά σας βαραίνει- και φυσικά δεν λύνετε το πρόβλημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =