αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να σβήσεις τις φωτογραφίες σου από το FaceApp; Εδώ είναι τα 3 βήματα που πρέπει να κάνεις

Θέλεις να σβήσεις τις φωτογραφίες σου από το FaceApp; Εδώ είναι τα 3 βήματα που πρέπει να κάνεις

Το FaceApp εισέβαλε σαν “σίφουνας” στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που έσπευσαν να “πειράξουν” τις φωτογραφίες τους, προκειμένου να δουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους πως θα μοιάζουν μετά από πολλές δεκαετίες.

Η νέα εφαρμογή έγινε σχεδόν αμέσως viral και αποτέλεσε τη νέα διαδικτυακή μανία, μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης ότι η ρωσική εταιρεία που κρύβεται από πίσω της έχει μέσω των όρων χρήσης το δικαίωμα να χρησιμοποιεί για όσο καιρό θέλει και όπως εκείνη θέλει τις φωτογραφίες μας. Γεγονός που προκάλεσε εύλογα ανησυχία για τον τρόπο χρήσης των δεδομένων μας και τους σκοπούς για τους οποίους μπορεί αυτά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και άλλων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών, εκατομμύρια άνθρωποι έσπευσαν να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή με την ίδια ευκολία που την εγκατέστησαν και το μόνο βέβαιο γεγονός είναι ότι στην εποχή των social media, ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαβάζουν τα “ψιλά γράμματα” πίσω από τους όρους χρήσης μιας διαδικτυακής εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες τους από τους server της εταιρείας.

Τα τρία βήματα για να ζητήσει κάποιος να διαγραφούν οι φωτογραφίες του από το FaceApp, είναι τα εξής:

α) Επιλέγετε Settings και στη συνέχεια Support και Report bug and send logs

β) Στέλνετε ένα αίτημα στην εφαρμογή να διαγραφούν όλα τα δεδομένα σας από τους server με τίτλο στο θέμα “Privacy”

γ) Τέλος, από τις ρυθμίσεις του κινητού αφαιρείτε το δικαίωμα πρόσβασης της εφαρμογής στις φωτογραφίες σας και στην συνέχεια προχωρείτε στη διαγραφή της εφαρμογής.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + two =