αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Olympia Group εξαγοράζει το 53% της Entersoft

Η Olympia Group εξαγοράζει το 53% της Entersoft

H Olympia Group με την υποστήριξη ενός διεθνούς επενδυτή, προχώρησαν σε δεσμευτική συμφωνία με τους μετόχους της Entersoft S.A. που αντιπροσωπεύουν το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την απόκτηση των μετοχών τους, είτε σε διμερή βάση, είτε στο πλαίσιο εθελοντικής δημοπρασίας, που θα δρομολογήσουν οι Επενδυτές για την απόκτηση όλων των μετοχών της Entersoft.

Το συμφωνηθέν αντάλλαγμα είναι στα οκτώ (8) ευρώ ανά μετοχή.

Οι Επενδυτές διαθέτουν πολυετή εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας και σε εταιρείες που έχουν ισχυρή διοικητική ομάδα και παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Η εταιρεία Entersoft ανήκει στο επιτυχημένο οικοσύστημα των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα με ισχυρή τοποθέτηση στον κλάδο του business software και της παροχής υπηρεσιών.

Πέραν της συμφωνίας για την απόκτηση του 53% των μετοχών της Entersoft, οι Επενδυτές κατέχουν επιπλέον 4,69% των μετοχών της Entersoft από προηγούμενες εξαγορές.

Η ανακοίνωση της Entersoft
Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ” (εφεξής η “Εταιρεία”), σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε την 3η Μαρτίου 2024 από τους μετόχους κ.κ. Χαράλαμπο Αβράτογλου, Χαράλαμπο Δημητρακόπουλο, Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, Ανδρέα-Παναγιώτη Κανσουζίδη, Φραγκίσκο – Παναγιώτη Κανσουζίδη, Αντώνιο Κοτζαμανίδη, Μελίνα Σάρα Κοτζαμανίδη, Νικόλαο Κοτζαμανίδη, Σταύρο Μένεγο, Παγώνα Νικολοπούλου, Παντελή Νικολόπουλο, και Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου (εφεξής οι “Μέτοχοι”), οι οποίοι κατέχουν συνολικά 16.119.831 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 53,73% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ανακοινώνει ότι, στις 2 Μαρτίου 2024, έκαστος εκ των Μετόχων υπέγραψε με την Olympia Group Ltd και τη συμβολή αλλοδαπού επενδυτή (εφεξής από κοινού οι “Επενδυτές”) συμφωνία (εφεξής η “Συμφωνία”), που αφορά την πρόθεση απόκτησης του συνόλου των μετοχών που έκαστος εκ των Μετόχων κατέχει στην Εταιρεία από τους Επενδυτές, μέσω νομικού προσώπου ειδικού σκοπού που πρόκειται να συσταθεί προς το σκοπό αυτό από τους Επενδυτές (εφεξής ο “Αποκτών”).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =