αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

Η BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

Σε συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Pet City, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας λιανικής πώλησης με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ, ήρθε η BC Partners, στην πρώτη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (“BCPGR”), ενός fund ειδικού σκοπού που επιδιώκει να επενδύσει και να υποστηρίξει υψηλής ανάπτυξης μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Αυτή η νέα απόκτηση πραγματοποιείται σε έναν τομέα στον οποίο η BC Partners διαθέτει τεχνογνωσία, έχοντας επενδύσει επιτυχώς στην PetSmart, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια  στις ΗΠΑ, στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση 32 δισ. δολ. περίπου και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής και το ακριβές τίμημα δεν είναι ακόμη γνωστά, ωστόσο αναμένεται να ολoκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου 3 εκατομμύρια πελάτες. Η οικογένεια θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Εταιρεία, η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει διψήφια αύξηση πωλήσεων λόγω του μεγάλου δικτύου της με σχεδόν 80 καταστήματα, και της ισχυρής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − three =