αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σε χειραγωγήσει ένας νάρκισσος

Οι 6 τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσει να σε χειραγωγήσει ένας νάρκισσος

Τον έχουμε συμπεριλάβει σε άρθρα μας για τους τύπους ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου. ‘Η έστω να τους κρατάς σε μία απόσταση. Είναι ο νάρκισσος. Ενδιαφέρεται καθαρά και μόνο για τη δική του δύναμη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που παίρνει περισσότερα από όσα δίνει, πιστεύει ότι βρίσκει λύσεις για τα πάντα και αισθάνεται ότι «μετράει» πολύ. Συνήθως, δεν νιώθει τύψεις ή ενοχές και οτιδήποτε πει ή κάνει περιστρέφεται γύρω από τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Και φυσικά είναι εγωιστής.

Αλλά πως θα καταλάβεις ότι ένας νάρκισσος προσπαθεί να σε χειραγωγήσει; Εδώ είναι 6 πιθανοί τρόποι. Αν δεις κάποια από αυτά τα σημάδια, κράτα τις αποστάσεις σου.

Υποτίμηση

Μπορεί κάποτε να ήσασταν όλα ότι ήθελε ο Νάρκισσος, αλλά τώρα φαίνεται να μισεί τα ίδια τα πράγματα που κάποτε είχε πει ότι του άρεσαν σε σας. Αυτός είναι ένας τρόπος που ο Ναρκισσιστής χρησιμοποιεί για να σας χειρίζεται. Το να πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνετε ακόμη περισσότερα για να τον ευχαριστήσετε.

Σας κάνει να ντρέπεστε

Υποβαθμίζοντας τους άλλους και κάνοντας τους να νιώθουν λιγότερο χρήσιμοι είναι ένας τρόπος για τον Ναρκισσιστή για να σας χειραγωγήσει. Εάν μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε ντροπή για την εμφάνισή σας, την έλλειψη εκπαίδευσης ή την κοινωνική τάξη σας, τότε θα αισθανθούν πολύ καλύτερα συγκριτικά.

Μονοπωλεί την συζήτηση

Ένας Ναρκισσιστής πιστεύει ότι τα πάντα θα πρέπει να είναι γι ‘αυτόν΄,  έτσι μην εκπλαγείτε αν δεν σας ακούει. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ναρκισσιστής αλλάζει αμέσως ένα θέμα και το φέρνει γύρω από τον εαυτό του, σας διακόπτει όταν μιλάτε αλλά δεν ανέχεται να τον διακόπτουν.

Προβολή

Αυτό που τον κατηγορείς ότι κάνει ένας νάρκισσος το αντανακλά και σας κατηγορεί για αυτό. Προβάλλει δηλαδή πάνω σας την  δική του συμπεριφορά, γιατί βέβαια ο ίδιος είναι άψογος.

Πλύση εγκεφάλου

Κάνετε πράγματα που δεν θέλετε  να κάνετε για έναν ναρκισσιστή; Ναι, είναι και αυτός ένας τρόπος του ελέγχου του. Κατά κάποιον τρόπο, χρησιμοποιεί κάποιο τέχνασμα για να σας κάνει να υπακούσετε την εντολή του, παρά το ότι εσείς δεν θέλετε.

Αμφισβήτηση της λογικής σας

Η τακτική αυτή  θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την δική σας λογική. Για παράδειγμα, αν πείτε σε έναν Ναρκισσιστή ότι δεν σας αρέσει αυτό που είπε για εσάς στους φίλους σας, θα το αρνηθεί,θα βρει απόδειξη ότι κάνετε λάθος και θα ισχυριστεί ότι ποτέ δεν συνέβη . Δεν έχει σημασία τι αποδείξεις εσείς θα δώσετε για να στηρίξετε αυτό που του λέτε, θα επιμείνει ότι φαντάζεστε πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 4 =