αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Amazon δίνει το ελεύθερο στους μάνατζερ να απολύουν όσους εργαζομένους δεν επιστρέφουν στο γραφείο 3 ημέρες την εβδομάδα

Η Amazon δίνει το ελεύθερο στους μάνατζερ να απολύουν όσους εργαζομένους δεν επιστρέφουν στο γραφείο 3 ημέρες την εβδομάδα

Η Amazon δίνει πλέον το περιθώριο στους διευθυντές να απολύουν τους υπαλλήλους που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στην εντολή της εταιρείας για επιστροφή στο γραφείο τρεις φορές την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι κατευθυντήριες γραμμές λένε στους διευθυντές να κάνουν πρώτα μια ιδιωτική συζήτηση με τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με την απαίτηση των τριών φορών την εβδομάδα. Στη συνέχεια, οι διευθυντές πρέπει να τεκμηριώνουν τη συζήτηση σε ένα επακόλουθο email. Εάν ο εργαζόμενος συνεχίζει να αρνείται να προσέρχεται, ο διευθυντής πρέπει να πραγματοποιήσει άλλη μια συνάντηση και, αν χρειαστεί, να λάβει πειθαρχικά μέτρα, που περιλαμβάνουν την καταγγελία της απασχόλησης.

Η παροχή στους διευθυντές της δυνατότητας να απολύουν τους υπαλλήλους για μη συμμόρφωση είναι το ισχυρότερο μέτρο που έχει λάβει η Amazon σχετικά με την πολιτική επιστροφής στο γραφείο.

Οι εργαζόμενοι της Amazon έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί προσλήφθηκαν με τον όρο της απομακρυσμένης εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ξαφνικά είδαν τα πράγματα να αλλάζουν γενικευμένα, αφαιρώντας από μεμονωμένους διευθυντές τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν για τις ομάδες τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eight =