αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ φαρμακοβιομηχανία DEMO προχωρά στη δημιουργία σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO προχωρά στη δημιουργία σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα

Ένα νέο κεφάλαιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας ανοίγει η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΕΒΕ, προσφέροντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες για τους Έλληνες ασθενείς και συμβάλλοντας στην επάρκεια φαρμάκων, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, η οποία αποτελεί παγκόσμια τάση, η εταιρεία, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις, ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί για πρώτη φορά στη μικρή ομάδα των χωρών που έχουν δυνατότητα παραγωγής βιοτεχνολογικών προϊόντων και με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού βιολογικού φαρμάκου για ογκολογικές θεραπείες.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) βιοτεχνολογικών προϊόντων, πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων για παραγωγές παρτίδων προϊόντος για κλινικές μελέτες. Ακόμα, υπό εξέλιξη βρίσκεται και η ίδρυση σχετικής Βίο-Ακαδημίας, με μείγμα επιστημόνων από το εξωτερικό που θα εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της χώρας μας, ώστε να γίνουν ο θύλακας Έρευνας και Ανάπτυξης στην νέα αυτή τεχνολογία.

Σημαντικό όφελος για τους ασθενείς

Ανοίγοντας πρώτη την κατηγορία παραγωγής βιοομοειδών στην Ελλάδα, η DEMO βάζει τα θεμέλια για ανάπτυξη και μαζική παραγωγή πολύπλοκων βιολογικών φαρμακευτικών προϊόντων, για προληπτικούς, θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς σκοπούς στη χώρα μας. Καλύπτοντας ένα εύρος παθήσεων και θεραπειών, όπως οι κακοήθειες, τα αυτοάνοσα και τα κληρονομικά νοσήματα αλλά και για προληπτικούς λόγους, όπως τα εμβόλια, τα βιολογικά φαρμακευτικά προϊόντα δίνουν τη δυνατότητα ατομικής προσέγγισης και εξατομικευμένων θεραπειών, προσφέροντας σημαντική βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης ανθρώπων με χρόνιες και ανίατες ασθένειες.

Απάντηση στο πρόβλημα των ελλείψεων

Οι επενδύσεις αυτές της DEMO συμβάλλουν στη διασφάλιση της επάρκειας του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και στη θωράκιση και ενίσχυση της Ευρώπης σε φάρμακα. Ελλείψεις σε συνέχεια της πανδημίας ανά την υφήλιο, ακόμα και σε βασικά φάρμακα, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατέδειξαν την μεγάλη σημασία που έχει για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών υγείας που αφορούν στο γενικό πληθυσμό, η τοπική παραγωγή φαρμάκων.

Στη λίστα των βασικών φαρμάκων του ΠΟΥ ήδη έχουν ενταχθεί βιολογικά θεραπευτικά προϊόντα, καθώς οι βιολογικές θεραπείες αποτελούν μέρος της πρότυπης περίθαλψης για όλο και περισσότερες ασθένειες. Πιθανές ελλείψεις τέτοιων φαρμάκων στο μέλλον θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στο σύστημα υγείας συνολικά όσο και στους ασθενείς σε προσωπικό επίπεδο.

Επένδυση ζωτικής σημασίας για την Εθνική Οικονομία

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς της Βιοτεχνολογίας εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,2 τρισ. ευρώ μέχρι το 2030. Σε ευρωπαϊκό έδαφος, εταιρείες βιοτεχνολογίας εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία, τις σκανδιναβικές χώρες, ενώ σταδιακά φαίνεται να αναπτύσσεται και στην ανατολική Ευρώπη, όπως στην Πολωνία.

Στην Ελλάδα παρατηρείται άνθηση του τομέα σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ωστόσο, η άμεση βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων είναι μηδενική.

Η DEMO αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην στη χώρα μας που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, συμβάλλοντας στο Βrain Gain, στη δημιουργία των νέων επιστημόνων του μέλλοντος, στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, στην προώθηση επιτόπιας επιστημονικής έρευνας σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής βιοτεχνολογικών φαρμάκων, ενώ παράλληλα δημιουργεί ευκαιρία για αύξηση εθνικών εσόδων στο χώρο των κλινικών δοκιμών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =