αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή προς τους νέους για να ελιχθούν στην αγορά εργασίας του μέλλοντος

Η συμβουλή ενός δισεκατομμυριούχου επενδυτή προς τους νέους για να ελιχθούν στην αγορά εργασίας του μέλλοντος

Οι νέοι που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο σήμερα αντιμετωπίζουν ένα ερώτημα: Σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να διαταράξει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, πώς θα διασφαλίσουν ότι αυτό που μαθαίνουν δεν θα καταστεί σύντομα… παρωχημένο;

Η συμβουλή του δισεκατομμυριούχου επενδυτή τεχνητής νοημοσύνης, Vinod Khosla, προς τους φοιτητές: «Αποκτήστε όσο το δυνατόν ευρύτερη εκπαίδευση».

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και συνιδρυτής της Sun Microsystems, έδωσε μερικές χρήσιμες κατευθύνσεις για όποιον θέλει να κινηθεί στην αγορά εργασίας που διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής. Ως υποστηρικτής της OpenAI, της κορυφαίας startup τεχνητής νοημοσύνης, συζήτησε αυτό το θέμα στο πρόσφατο συνέδριο WSJ Live Tech. Παρέθεσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους φοιτητές: «Αποκτήστε την ευρύτερη δυνατή εκπαίδευση, καθώς οι απαιτήσεις του μέλλοντος είναι απρόβλεπτες».

Η άποψη του Khosla πηγάζει από τη συνειδητοποίηση ότι ο ρυθμός της αλλαγής που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνεται γρήγορα. Πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Πολλές δουλειές θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αυτό περιλαμβάνει καλοπληρωμένες δουλειές όπως η λογιστική και η ιατρική. Για παράδειγμα, επεσήμανε ότι ακόμη και σε εξειδικευμένους τομείς όπως η ογκολογία μπορεί να δούμε μηχανήματα υψηλής εξειδίκευσης να ξεπερνούν τους ανθρώπους, αφού θα κάνουν τη δουλειά καλύτερα και με ελάχιστα λάθη.

Προτείνει στους νέους να αγκαλιάσουν μια ποικιλόμορφη εκπαίδευση που εκτείνεται σε διαφορετικούς τομείς. Ο έμπειρος επενδυτής εξηγεί ότι αυτή η στρατηγική θα τους προσφέρει ευελιξία και μια πιο ολοκληρωμένη βάση γνώσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 20 =