αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο; Αυτά τα 5 σημάδια το αποδεικνύουν

Η στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο; Αυτά τα 5 σημάδια το αποδεικνύουν

Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι σε θέση να βλέπουν, να κατανοούν και να αξιολογούν τις τάσεις και τις προοπτικές, ενώ άλλοι όχι; Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι είναι σε θέση να σκέφτονται στρατηγικά, ενώ άλλοι όχι.

Ένα άτομο με στρατηγική σκέψη έχει την ικανότητα να σκέφτεται συστηματικά, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και υπολογίζοντας τις πιθανότητες. Χωρίς στρατηγική σκέψη, είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση, διότι μόνο η στρατηγική σκέψη βοηθάει να γίνουν μακροπρόθεσμα σχέδια, να παρθούν επιχειρηματικές αποφάσεις, να κατανεμηθούν οι πόροι και να προβλεφθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στρατηγική σκέψη σημαίνει να είσαι δημιουργικός, ανοιχτόμυαλος, προσανατολισμένος στο μέλλον και πρόθυμος να πάρεις ρίσκα.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι η στρατηγική σκέψη σου είναι πάνω από τον μέσο όρο.

1. Eίσαι ανοιχτός στις συμβουλές των άλλων

Στρατηγική σκέψη σημαίνει να λαμβάνεις τις συμβουλές των άλλων. Δύο κεφάλια είναι πάντα καλύτερα από ένα- και κανείς δεν είναι o μοναδικός ειδικός σε κάθε τομέα.

Οι στρατηγικοί στοχαστές γνωρίζουν ότι πρέπει να συλλέξουν τις καλύτερες πληροφορίες από τους καλύτερους ανθρώπους προκειμένου να λάβουν στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον. Χρησιμοποιούν επίσης coaches και μέντορες για να τους βοηθήσουν να παραμείνουν αντικειμενικοί και ανοιχτοί.

2. Eίσαι ευέλικτος

Οι στρατηγικοί στοχαστές κάνουν σχέδια και θέτουν στόχους, αλλά είναι και ευέλικτοι. Εάν τα σχέδια χρειάζονται αλλαγή, θα τα αναθεωρήσουν. Δεν κολλάνε σε άκαμπτα πρότυπα λειτουργίας που περιορίζουν την ικανότητά τους να βλέπουν νέες ευκαιρίες και νέες κατευθύνσεις.

3. Παρατηρητικότητα

Οι στρατηγικοί στοχαστές είναι πολύ παρατηρητικοί και οξυδερκείς. Βλέπουν τα πράγματα που περνούν οι άλλοι. Αυτό τους βοηθά να είναι υπέροχοι με τους ανθρώπους και επίσης να βλέπουν ευκαιρίες που χάνουν οι άλλοι. Παρακολουθούν λεπτές ενδείξεις για να καταλήξουν σε νέες αντιλήψεις για το πώς να κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα στο μέλλον.

4. Είσαι δια βίου μαθητής

Η δέσμευση να μαθαίνει πάντα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις. Οι άνθρωποι με στρατηγική σκέψη γνωρίζουν ότι μαθαίνουν από κάθε εμπειρία, έτσι δεν φοβούνται τα λάθη τόσο πολύ όσο η μάζα. Η περιέργειά τους για τον κόσμο σημαίνει ότι πάντα μαθαίνουν και εξερευνούν νέες ιδέες.

5. Περνάς χρόνο μόνος

Οι στρατηγικοί στοχαστές γνωρίζουν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τις πληροφορίες. Έτσι αφιερώνουν χρόνο για τον εαυτό τους. Αυτό τους βοηθά να ξεκουραστούν και να «επαναφορτιστούν» και να είναι στην κορυφή της απόδοσης τους. Αλλά επιτρέπει επίσης στον εγκέφαλο να κάνει νέες συνδέσεις και να… κοσκινίζει τις πληροφορίες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου φροντίζουν να έχουν «κενό χρόνο» μέσα στο πρόγραμμα τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eight =