αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η σκληρή δουλειά συχνά συνδέεται με την επιτυχία. Αλλά δεν αρκεί. Επιπλέον, η υπερβολικά σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πώς να πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς να εξαντληθούν.

Ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που τους βοηθούν να κινούνται καλύτερα στο μονοπάτι που έχουν επιλέξει. Μπορείτε να «αντιγράψετε» αυτές τις συνήθειες. Για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Και χωρίς να «καείτε».

1. Οι προτεραιότητες…

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πού να επενδύσουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για μέγιστο αντίκτυπο.

Αντί να προσπαθούν να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα, στοχεύουν στις πιο σημαντικές εργασίες τους και επικεντρώνονται σε αυτές.

Καταλαβαίνουν ότι το να κάνεις λιγότερα μπορεί μερικές φορές να σημαίνει… ότι πετυχαίνεις περισσότερα.

Μαθαίνοντας να ιεραρχούν αποτελεσματικά, αποφεύγουν να χάνουν χρόνο σε εργασίες που δεν τους φέρνουν πιο κοντά στους στόχους τους. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι εργάζονται λιγότερο σκληρά, στην πραγματικότητα, απλώς εργάζονται πιο έξυπνα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη σκάλα προς την επιτυχία – μάθε να βάζεις προτεραιότητες έξυπνα.

Πριν βουτήξετε στο επόμενο project ή εργασία σας, αναρωτηθείτε: Αυτό θα με φέρει πιο κοντά στον στόχο μου; Εάν η απάντηση είναι όχι, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τα δεδομένα.

2. Αναθέτουν δουλειά και εμπιστεύονται τους άλλους

Ένας από τους λόγους που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάποιες φορές δεν φαίνεται να εργάζονται σκληρά είναι επειδή δεν κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Έχουν κατακτήσει την τέχνη της ανάθεσης. Η ανάθεση είναι κάτι περισσότερο από την απλή… εκφόρτωση εργασιών σε άλλους. Έχει να κάνει με την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων της ομάδας τους και την εμπιστοσύνη τους για να χειριστούν τις ευθύνες τους.

Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο ελευθερώνει τον χρόνο σου, αλλά ενδυναμώνει και τους άλλους, ενισχύοντας ένα θετικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον.

Όταν κατακλύζεστε από τη δουλειά και προσπαθείτε να τα κάνετε όλα, θυμηθείτε: Είναι εντάξει να αναθέσετε κάποια tasks. Εμπιστευτείτε την ομάδα σας.

3. Παίρνουν χρόνο για να «επαναφορτιστούν»

Μια συνήθεια που θα παρατηρήσεις σε τέτοια άτομα, είναι η ικανότητά τους να σέβονται την ανάγκη για προσωπικό χρόνο. Καταλαβαίνουν ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους, χρειάζονται χρόνο για να επαναφορτιστούν και να ανανεωθούν.

Αυτό όχι μόνο θα γεμίσει τις μπαταρίες σου. Αλλά μπορεί να σε κάνει και πιο δημιουργικό. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

4. Ξέρουν πότε να πουν «όχι»

Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν καλά τη σημασία του «όχι». Καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος και η ενέργειά τους είναι πεπερασμένοι πόροι και ότι κάθε «ναι» μπορεί να σημαίνει ένα «όχι» σε κάτι άλλο.

Δεν λέμε να είσαι δύσκολος ή απρόθυμος να αναλάβεις ευθύνες. Έχει να κάνει με την κατανόηση των δικών σου ορίων και τη διατήρηση του χρόνου και της ενέργειάς σου για πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία.

Ο Warren Buffet, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, είπε κάποτε: «Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε όχι σχεδόν σε όλα».

Όταν μπείτε στον πειρασμό να αναλάβετε άλλη μία εργασία ή δέσμευση, θυμηθείτε να σκεφτείτε αν αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας. Το να πείτε «όχι» μπορεί απλώς να είναι το ισχυρό εργαλείο που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τον φόρτο εργασίας σας χωρίς να καείτε!

Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

5. Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Πάντα μαθαίνουν. Βλέπουν τη ζωή ως ένα συνεχές ταξίδι ανάπτυξης και ανακάλυψης, όχι ως τελικό προορισμό. Διαβάζουν βιβλία, παρακολουθούν σεμινάρια, ακούν podcast ή ακόμα και συνομιλούν με ενδιαφέροντα άτομα για να αποκτήσουν νέες ιδέες.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι περίεργοι και ανοιχτόμυαλοι, αναζητούν πάντα τρόπους να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Γνωρίζατε ότι ο Bill Gates διαβάζει περίπου 50 βιβλία το χρόνο; Αυτό είναι περίπου ένα βιβλίο την εβδομάδα! Πιστεύει ότι το διάβασμα και η μάθηση είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του.

Γιατί να μην ακολουθήσετε τα βήματά του; Κάντε τη μάθηση μια δια βίου συνήθεια. Δεν χρειάζεται να το νιώθεις σαν δουλειά. Μπορεί να είναι κάτι που απολαμβάνεις.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =