αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ νέα εφαρμογή που δίνει στους followers τη δυνατότητα να… ελέγξουν τη ζωή σου και να πάρουν αποφάσεις

Η νέα εφαρμογή που δίνει στους followers τη δυνατότητα να… ελέγξουν τη ζωή σου και να πάρουν αποφάσεις

Πως θα σου φαινόταν αν λάμβαναν άλλοι αποφάσεις για πράγματα που αφορούν την δική σου ζωή και καθημερινότητα; Κι όμως, αυτό το σενάριο που μοιάζει βγαλμένο απο ταινία, είναι τώρα πραγματικότητα. Με τη βοήθεια ενός app. Πρόκειται για το app NewNew.

O Μπράντον Γουόνγκ το δοκίμασε. O 24χρονος ζήτησε από τους followers του στο app να αποφασίσουν για εκείνον τι να παραγγείλει: Κινεζικό ή κορεάτικο; Όσοι θέλησαν να έχουν λόγο στην απόφαση το έκαναν πληρώνοντας 5 δολάρια για τη συμμετοχή τους στη δημοσκόπηση. Η απόφαση; Κορεάτικο. Ο ιδιος έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να αποφασίσει για τα ρούχα που θα φορέσει, αλλά και για αποφάσεις που αφορούν την προσωπική του ζωή και πορεία, όπως λέει στο BBC.

Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα καταφεύγει στο NewNew. Στην τελευταία δημοσκόπηση έλαβε περισσότερες από 1700 ψήφους.

https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2020/09/1courtne_HEADSHOT_main132.jpg?w=1024

Δημιουργός της εφαρμογής, που είναι ακόμη σε beta εκδοχή, είναι η επιχειρηματίας Κόρτνι Σμιθ (φωτο). Η ίδια περιγράφει το app της ως «ανθρώπινη χρηματιστηριακή αγορά στην οποία αγοράζεις μετοχές στη ζωή πραγματικών ανθρώπων, για να ελέγξεις τις αποφάσεις τους και να παρακολουθήσεις το αποτέλεσμα». Στοχεύει κυρίως σε δημιουργούς- συγγραφείς, μουσικούς, εικαστικούς, σχεδιαστές μόδας ή bloggers. Έχει σχεδιαστεί ώστε να τους δίνει την ευκαιρία να επικοινωνούν με τους ακολούθους τους και όσους ενδιαφέρονται για το έργο τους και να λαμβάνουν τη γνώμη τους για τις αποφάσεις τους. Ωστόσο αρκετοί χρήστες δεν περιορίζονται στο να ζητήσουν συμβουλή για το έργο τους, αλλά καλούν τους άλλους να αποφασίσουν για διλήμματα της προσωπικής τους ζωής. 

Επιπλέον πέρα από τη συμμετοχή σε ψηφοφορίες, οι followers μπορούν καταβάλλοντας τουλάχιστον 20 δολάρια ή και περισσότερα, να ζητήσουν σε έναν δημιουργό του NewNew να κάνει κάτι της δικής τους επιλογής, όπως για παράδειγμα να δώσει το όνομά τους σε έναν χαρακτήρα του νέου του βιβλίου. Ο δημιουργός έχει τη δυνατότητα να απορρίψει όλες αυτές τις προσφορές. Αν το κάνει, ο follower δεν έχει την υποχρέωση να πληρώσει το ποσό. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − seven =