αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «μυστική φόρμουλα» που χρησιμοποιεί ο Jeff Bezos για να βρίσκει πάντα τις καλύτερες ιδέες

Η «μυστική φόρμουλα» που χρησιμοποιεί ο Jeff Bezos για να βρίσκει πάντα τις καλύτερες ιδέες

Για τον Jeff Bezos δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για τον ιδρυτή της Amazon. Σήμερα, είναι επίσης ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Και σίγουρα ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες που έχουμε δει. Η διαδρομή του δεν είναι τυχαία. Ξεκίνησε την Amazon πριν από πολλά χρόνια. Παραιτήθηκε από την καλοπληρωμένη δουλειά του στη Wall Street για να ξεκινήσει ένα online βιβλιοπωλεία (ναι, έτσι ξεκίνησε η Amazon) σε μια εποχή όπου το ιντερνετ ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο, ενώ τα social media και το YouTube ήταν ανύπαρκτα. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά έχει καταφέρει να είναι σε τοπ επίπεδο για πολλά χρόνια. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να πάει ένα βήμα παρακάτω. Ο Mr Amazon μίλησε στο Forbes για την φόρμουλα μέσα από την οποία καταφέρνει να βρίσκει πάντα τις καλύτερες ιδέες. Και ίσως είναι πιο απλό από ότι φαντάζεσαι.

«Πρέπει να έχουμε μια διαφοροποιημένη ιδέα. Δεν μπορεί να είναι μια ‘me too’ προσφορά», λέει ο Bezos.

Όπως εξηγεί, αυτός και η ομάδα του έχουν χτίσει αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις. Και ο στόχος είναι πάντα ξεκάθαρος: Δεν θέλουν να ρίχνουν στο τραπέζι ιδέες, οι οποίες ακόμα κι αν λειιτουργήσουν θα είναι «μικρές». Στοχεύουν πάντα στην «εκτόξευση»- κάτι που φυσικά θα τους φέρει και πολλά χρήματα.

Ο Jeff Bezos λέει και κάτι ακόμα: Αν θέλεις να παράγεις πάντα καλές ιδέες, τότε δεν πρέπει να επαναπαύεσαι στις δάφνες σου. «Οι φίλοι μου με συγχαίρουν μετά από μια ανακοίνωση για τα τριμηνιαία κέρδη και λένε ‘Καλή δουλειά, μεγάλο τρίμηνο’» σημειώνει ο Bezos. Με τον ίδιο να τους απαντά: «Σας ευχαριστώ, αλλά το τρίμηνο αυτό είχε προετοιμαστεί πριν από τρία χρόνια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − three =