αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ιταλία επέβαλε πρόστιμο 779,5 εκατ. ευρώ στην Airbnb

Η Ιταλία επέβαλε πρόστιμο 779,5 εκατ. ευρώ στην Airbnb

Πρόστιμο, ύψους 779,5 εκατ. ευρώ επέβαλαν στον γίγαντα της βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb οι ιταλικές δικαστικές αρχές, λόγω φερόμενης φοροδιαφυγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post. Η ιταλική εισαγγελία ανέφερε στην απόφαση της ότι η εταιρεία παρέλειψε να εισπράξει από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να αποδώσει στο ιταλικό κράτος φόρους ύψους 3,7 δισ. ευρώ από έσοδα ενοικίασης.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθέσια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο 21% επί των εσόδων τους. Το 2022, η Airbnb αμφισβήτησε τον ιταλικό νόμο που απαιτεί από την εταιρεία και άλλους παρόχους βραχυχρόνιας μίσθωσης να παρακρατούν αυτό το 21% των εσόδων των ενοικίων από τους ιδιοκτήτες και να το καταβάλλουν στις φορολογικές αρχές.

Εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε στο BBC ότι είναι έκπληκτη και απογοητευμένη από τις ενέργειες της ιταλικής εισαγγελίας. Ο εκπρόσωπος της Airbnb Κρίστοφερ Νάτλι δήλωσε, μάλιστα, ότι η ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας εργαζόταν ήδη από τον Ιούνιο για την επίλυση του θέματος με την ιταλική φορολογική υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι ενεργήσαμε σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και σκοπεύουμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας σε σχέση με το θέμα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =