αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία που πληρώνει τους πρακτικάριους του καλοκαιριού με 110 ευρώ την ώρα

Η εταιρία που πληρώνει τους πρακτικάριους του καλοκαιριού με 110 ευρώ την ώρα

Στην Ελλάδα συχνά μιλάμε για… αμισθί πρακτικάριους σε διάφορες εταιρίες. Σε άλλες χώρες βέβαια τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Αφού όσοι πάνε σε μια εταιρία για να κάνουν πρακτική άσκηση, πληρώνονται.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, όσοι πάνε για να εργαστούν ως μαθητευόμενοι σε εταιρίες της Wall Street παίρνουν αρκετά καλή αμοιβή. Με τις επιχειρήσεις να θέλουν να προσελκύσουν τα καλύτερα νέα ταλέντα.

Η μέση αμοιβή για τους μαθητευόμενους στις κορυφαίες εταιρείες του finance έχει αυξηθεί κατά 19%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Levels.fyi. Ειδικά στα hedge funds, οι αμοιβές των μαθητευόμενων είναι φέτος κατά 29% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Στην Citadel και την Citadel Securities του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Ken Griffin, για παράδειγμα, οι μαθητευόμενοι παίρνουν κατά μέσο όρο 120 δολάρια την ώρα (περίπου 110 ευρώ). Αυτά είναι 25% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, για 40 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, ένας μαθητευόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα των 11 εβδομάδων της εταιρείας βγάζει 52.800 δολάρια (πριν από τους φόρους). Όχι και άσχημα για καλοκαιρινή δουλειά ενός φοιτητή.

Όπως φαντάζεται κανείς, αυτές οι θέσεις είναι περιζήτητες. Η Citadel έλαβε φέτος πάνω από 69.000 αιτήσεις για το καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθητείας της, δηλαδή 65% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Όμως, θα πάρει μόλις 300 φοιτητές, δηλαδή λιγότερο από το 1% από όσους έκαναν αίτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 13 =