αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επικοινωνιακή τακτική του Αριστοτέλη, που χρησιμοποιούν οι Bill Gates και Warren Buffett

Η επικοινωνιακή τακτική του Αριστοτέλη, που χρησιμοποιούν οι Bill Gates και Warren Buffett

Οι Bill Gates και Warren Buffett έχουν αρκετά κοινά. Είναι και οι δύο businessmen. Είναι δισεκατομμυριούχοι. Είναι φίλοι για πάνω από 30 χρόνια. Έχουν όμως και κάτι ακόμα κοινό: Μια κοινή επικοινωνιακή τακτική, την οποία εφάρμοζε και ο Αριστοτέλης πριν χιλιάδες χρόνια, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Ποια είναι αυτή η τακτική; Η λεγόμενη «μεταφορά». Ναι, και οι δύο μιλούν συχνά με μεταφορές και παρομοιώσεις. Εξηγούν ένα θέμα, παρομοιάζοντας το με κάτι άλλο πιο απλό, έτσι ώστε να το κάνουν πιο κατανοητό. Συχνά χρησιμοποιούν ακόμα και αθλητικούς όρους για να περιγράψουν ένα επιχειρηματικό ή οικονομικό θέμα.

Ο Buffett αγαπά επίσης τη χρήση μεσαιωνικών αναλογιών. Όπως έχει δηλώσει, ψάχνει για εταιρίες που είναι σαν “οικονομικά κάστρα”, που περιβάλλονται από μια μεγάλη τάφρο που δυσκολεύει τους εισβολείς (ανταγωνιστές) να κερδίσουν έδαφος στην αγορά. Αυτός είναι ένας άμεσος τρόπος για να περιγράψει ο Buffett ένα καλό business project.

Φυσικά, δεν χρησιμοποιούν μόνο οι Gates και Buffett τέτοιες μεταφορές. Οι μεγαλύτεροι ομιλητές και leaders του κόσμου, το κάνουν. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να κάνουν κατανοητά στον κόσμο μερικά πολύπλοκα θέματα, και να γίνουν πιο πιστικοί. Είναι μια τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις σε παρουσιάσεις ή κατά την διάρκεια πωλήσεων. Αρκεί να έχεις λίγη φαντασία…

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 1 =