αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ γαλλική Danone σχεδιάζει να ξεκινήσει παραγωγή στην Ελλάδα

Η γαλλική Danone σχεδιάζει να ξεκινήσει παραγωγή στην Ελλάδα

Σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΛΤΑ, τον γαλακτοκομικό βραχίονα της Vivartia που περνά στον έλεγχο του CVC Capital, βρίσκεται η γαλλική Danone, αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από τα κεντρικά του πολυεθνικού ομίλου στη Γαλλία. 

Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η παραγωγή προϊόντων γιαούρτης στην Ελλάδα, όπως των γνωστών Activia, στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ για λογαριασμό της Danone. 

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική που αποφάσισε να ακολουθήσει ο πολυεθνικός όμιλος πανευρωπαϊκά αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Δηλαδή από το μοντέλο της περιφερειακής οργάνωσης και της παραγωγής που μέχρι σήμερα γίνεται σε συγκεκριμένες χώρες όπως π.χ. Ρουμανία και Βουλγαρία μέσω των οποίων εξυπηρετούνταν αγορές όπως η Ελλάδα, σε τοπικό μοντέλο με την παραγωγή να γίνεται στη χώρα κατανάλωσης. 

Η Danone δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τη ΔΕΛΤΑ, αν φυσικά οι διαπραγματεύσεις έχουν θετική κατάληξη. Η πρώτη περίοδος στη σχέση τους διήρκησε από το 1993 έως και το 2005, χρονιά όπου η Danone αποφάσισε να πουλήσει πίσω στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο το 25% που είχε αποκτήσει στον ελληνικό γαλακτοκομικό όμιλο. 

Το 2005 δημιουργήθηκε η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα, που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη εταιρεία από τον Μάιο του 2005 έως και τον Σεπτέμβριο του 2019 οπότε και πέταξε λευκή πετσέτα στην Ελλάδα αναθέτοντας τη διανομή των προϊόντων της στην Leader AE. Της τυπικής εξόδου της από τη χώρα είχε προηγηθεί το 2013 η υποβάθμιση της παρουσίας της στην Ελλάδα και η μεταφορά του κέντρου αποφάσεων στη Ρουμανία. 

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια εποχή όπου ο γαλλικός όμιλος δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους επενδυτές. Χθες Τετάρτη σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Danone ανακοίνωσε πως ο Emmanuel Faber, ο οποίος κατέχει τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου τα τελευταία επτά χρόνια, θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος έως ότου βρεθεί νέος CEO. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =