αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Βενετία θα χρεώνει «εισιτήριο εισόδου» σε τουρίστες

Η Βενετία θα χρεώνει «εισιτήριο εισόδου» σε τουρίστες

Ο δήμος της Βενετίας ενέκρινε τη δοκιμαστική επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ για όσους κάνουν ημερήσια επίσκεψη στην πόλη, σε μια προσπάθεια ελέγχου του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, όλοι οι επισκέπτες άνω των 14 ετών θα πρέπει να καταβάλλουν το εισιτήριο και να κάνουν κράτηση για την είσοδό τους στη Βενετία εκ των προτέρων. Όσοι μένουν σε ξενοδοχεία και Airbnb δεν θα επηρεάζονται, ενώ το μέτρο θα δοκιμαστεί αρχικά για ένα μήνα τον επόμενο χρόνο.

Ο Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον τουρισμό, ανέφερε ότι η δοκιμή θα γίνει κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής του τουρισμού το 2024. «Η Βενετία συγκαταλέγεται στις πιο επισκέψιμες ευρωπαϊκές πόλεις, με αποτέλεσμα να υποφέρει από τον υπερτουρισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπερτουρισμός αναγνωρίζεται ευρέως ως επείγον ζήτημα για τη Βενετία. Η πόλη έχει έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά υποδέχθηκε σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, σύμφωνα με την ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =