αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Βελγική Cegeka αποκτά «στρατηγείο» στην Ελλάδα και στοχεύει σε 300 προσλήψεις- Τι ειδικότητες αναζητά

Η Βελγική Cegeka αποκτά «στρατηγείο» στην Ελλάδα και στοχεύει σε 300 προσλήψεις- Τι ειδικότητες αναζητά

Η Βελγική εταιρία ΙΤ Cegeka αποκτά «στρατηγείο» στην Ελλάδα, επενδύοντας, σε πρώτη φάση, 20 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία hub (Delivery Center), μέσω του οποίου θα ‘τρέχει’ projects για τους 2.500 πελάτες του στην Ευρώπη.

Σχεδιάζει να προσλάβει μέχρι το 2025 τουλάχιστον 300 εργαζομένους, με το απασχολούμενο δυναμικό για το 2023 να φτάνει τα 30 άτομα. Η βελγική εταιρεία τεχνολογίας, που ήδη διαθέτει 12 γραφεία ανά την Ευρώπη και ένα στις ΗΠΑ, με εκτιμώμενο τζίρο 1 δισ.ευρώ το 2023 και 6.000 υπαλλήλους, έχει στόχο να εμβαθύνει την επενδυτική της σχέση με την Ελλάδα.

Έτσι από το 2025 σκοπεύει να αποκτήσει και εμπορική παρουσία στη χώρα μας, προωθώντας τις state of the art τεχνολογικές της λύσεις. Στο μεταξύ, εκτός από την Αθήνα, όπου θα εγκαταστήσει το Delivery Center, η εταιρεία κοιτά και τις αγορές -πρωτίστως- της Θεσσαλονίκης και -δευτερευόντως- των Ιωαννίνων και της Πάτρας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας γραφείων και σε αυτές τις πόλεις.

Η Cegeka, η οποία έχει ήδη ιδρύσει εταιρεία στην Ελλάδα, με την επωνυμία Cegeka Greece, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση γραφείων στην Αθήνα -στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου- ενώ έχει ήδη προσλάβει 4 άτομα και έχει ανοιχτές 15 θέσεις εργασίας, αναζητώντας -κατά κύριο λόγο- developers και μηχανικούς υπολογιστών.

Η Cegeka, που ξεκίνησε το 1992 ως μια οικογενειακή επιχείρηση -και παραμένει- είναι ένας φιλόδοξος, κορυφαίος ευρωπαϊκός πάροχος λύσεων πληροφορικής. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς των Δεδομένων, των Εφαρμογών και των Υποδομών, διαθέτει δύο data centers, ενώ είναι κάτοχος φάσματος 5G στο Βέλγιο.

Δραστηριοποιείται ως system intergrator και διαχειριστής συστημάτων πληροφορικής και βασικός παράγοντας στην αγορά SaaS (Software as a Service). Η εταιρεία επενδύει σε τεχνολογίες, που θα κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια, όπως, για παράδειγμα, το υβριδικό cloud, μόνο στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης διαθέτει μια διεθνή ομάδα περισσότερων από 300 ειδικών δεδομένων και ΑΙ, ενώ έχει αναγνωριστεί ο Νούμερο 1 παίκτης κυβερνοασφάλειας στην BeLux (Βέλγιο και Λουξεμβούργο).

Αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους, με εγκαταστάσεις στη Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Το 2022 πέτυχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 871 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία δεκαετία «τρέχει» συστηματικά με διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης. Μόνο το 2023 σκοπεύει να προσλάβει 1.000 νέους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + one =