αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που έχουν αυτή την απλή συνήθεια βγάζουν περισσότερα χρήματα στη ζωή τους, λέει έρευνα

Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την απλή συνήθεια βγάζουν περισσότερα χρήματα στη ζωή τους, λέει έρευνα

Εσείς αθλείστε συχνά; Κι όμως, αυτή η συνήθεια, πέρα από καλό στην υγεία σας, μπορεί να κάνει καλό… και στην τσέπη σας.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Orthopedics and Related Research, γιατροί από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρθρίτιδας και Μυοσκελετικών και Δερματικών Νόσων (NIAMS), το οποίο ανήκει στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, διερεύνησαν εάν τα άτομα που παρέμειναν ενεργά είχαν παράλληλα και τη δυνατότητα να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ως αποτέλεσμα του ενεργού τρόπου ζωής τους. Τα ευρήματα των ερευνητών αποκάλυψαν ότι το να παραμένει κανείς ενεργός όχι μόνο είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα κέρδη, αλλά προέβλεπε επίσης αυξημένο μελλοντικό εισόδημα καθ’ όλη τη ζωή του ατόμου.

Οι ερευνητές διερεύνησαν τρεις βασικούς συσχετισμούς: Πώς η κινητικότητα επηρέασε το εισόδημα, πώς αυτή επηρέασε το εισόδημα με την πάροδο του χρόνου και εάν η άσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν την κινητικότητά τους καθώς γερνούσαν.
Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα σε Αμερικανούς ηλικίας 50 ετών και άνω. Αυτή η ολοκληρωμένη μελέτη διαχειρίστηκε στοιχεία από διάφορες πτυχές της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, της υγείας, της ψυχολογίας και της οικογενειακής κατάστασης καθώς τα άτομα μεγαλώνουν. Για να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο της κινητικότητας και της σύνδεσής της ως προς το εισόδημα, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από περισσότερους από 19.000 ερωτηθέντες για να προσδιορίσουν πόσο καλά μπορούσαν να εκτελέσουν απλές εργασίες, όπως περπάτημα μεγάλων αποστάσεων, ανέβασμα σκαλοπατιών ή άλλες απλές μετακινήσεις. Κάθε άτομο θα έπρεπε να βάλει μία βαθμολόγια σε κάθε εργασία, με το 5 να δείχνει την πλήρη κινητικότητα και το 0 να δείχνει τις δυσκολίες του καθενός σε κάθε δραστηριότητα ξεχωριστά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε μείωση στην κατηγορία κινητικότητας, τα άτομα έχαναν κατά μέσο όρο 3.000 δολάρια σε ετήσιο εισόδημα, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που παρέμεναν ενεργοί, αφού εκείνοι είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερο σε σχέση με την άλλη ομάδα. Διαπιστώθηκε ότι η ενασχόληση με την άσκηση επέτρεψε στα άτομα να διατηρήσουν την κινητικότητά τους και να ασχοληθούν με την επαγγελματική τους ζωή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνα που ήταν λιγότερο δραστήρια. Η έρευνα σχετικά με το εισόδημα κατά την πάροδο του χρόνου αποκάλυψε ακόμη πιο σημαντικά οφέλη για όσους παρέμειναν ενεργοί σε όλη τους τη ζωή. Τα ενεργά άτομα παρουσίασαν ένα συνολικά αυξημένο επίπεδο εισοδήματος 6.500 δολαρίων υψηλότερο.

Οσον αφορά το τρίτο μέρος της μελέτης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που είχαν την άσκηση στην καθημερινή τους ρουτίνα συνέχισαν να διατηρούν την κινητικότητά τους μετά την ηλικία των 55 ετών και είχαν υψηλότερα ποσοστά επαγγελματικής απασχόλησης. Ακόμη και η άσκηση μόνο μία μέρα την εβδομάδα έδειξε βελτιώσεις στα αποτελέσματα της κινητικότητας. Αν και αυτή η μελέτη δεν συνέδεσε αποκλειστικά και αυστηρά ότι η άσκηση οδηγεί άμεσα σε υψηλότερα κέρδη, υποδηλώνει όμως έντονα ότι η διατήρηση της υγείας και της κίνησης γενικότερα φέρνει οφέλη, εκτός από τη μείωση κινδύνου ασθενειών και χαμηλότερου επιπέδου ποιότητας ζωής όσο μεγαλώνουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =