αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να δημιουργήσεις παράλληλες πηγές εισοδήματος | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά τρόποι για να δημιουργήσεις παράλληλες πηγές εισοδήματος | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ζούμε σε μια απρόβλεπτη εποχή, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Κάτι που έχει επηρεάσει και το εργασιακό κομμάτι. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να δημιουργήσουν πολλαπλές ροές εισοδήματος, που θα τους προσφέρουν την οικονομική ασφάλεια που χρειάζονται.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Τι επιλογές έχεις μπροστά σου; Τώρα θα δούμε 7 τέτοιες επιλογές για να δημιουργήσεις παράλληλες πηγές εισοδήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου.

Γράψε ένα e-book

Να διευκρινίσουμε: Η συγγραφή ενός e-book πιθανότατα δεν θα σας κάνει πλούσιους. Εκτός εάν έχετε ένα τεράστιο κοινό που σας ακολουθεί ή είστε ήδη γνωστός με κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σας βοηθήσει να χτίσετε την φήμη σας ή να κερδίσετε χρήματα από το ίδιο βιβλίο, εάν έχει την σωστή τιμή.

Για να το δημιουργήσεις, μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

Online μαθήματα και webinars

Η διαδικτυακή εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των επαγγελματιών και των στελεχών, ως μέσο βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να γίνεις πιο περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Έχεις γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να δώσουν αξία σε άλλους ανθρώπους; Μπορείς να φτιάξεις ένα διαδικτυακό μάθημα. Και να έχεις έσοδα από αυτό. Είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρεώσετε προκαταβολικά ένα ποσό για ολόκληρο το μάθημα που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν επίσης subscription-based μοντέλα και κλιμακωτά προγράμματα πληρωμών. Οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν σε διαδικτυακά σεμινάρια ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι λειτουργούν μέρα και νύχτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Ζωγραφική

ΟΚ, το βασικό εδώ πρώτα από όλα, είναι… να ξέρεις να ζωγραφίζεις. Αν είσαι καλός σε αυτό, μπορείς στην συνέχεια να έχεις έσοδα. Η ζωγραφική άλλωστε, είναι μια δραστηριότητα που την βλέπουμε συχνά μέσα στις λίστες με τα χόμπι που μπορούν να σου φέρουν έσοδα.

Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με την ζωγράφο, Μάνθα Παπαϊωάννου, και εξήγησε μεταξύ άλλων πως έχει παθητικό εισόδημα μέσα από την ζωγραφική. Συνδυάζοντας και το digital κομμάτι. Μιλώντας για πωλήσεις, η ίδια λέει: «Πουλάω επίσης digital posters των έργων μου. Ένας πίνακας, δηλαδή, έχει σκαναριστεί και έχει δημιουργηθεί ένα digital poster. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να πουληθεί online. Και να πωλείται συνέχεια σε βάθος χρόνου, φέρνοντας σου ένα παθητικό εισόδημα».

Ξεκίνα ένα eCommerce site

Μέσα από ένα τέτοιο site μπορείς να πουλάς δικά σου προϊόντα ή προϊόντα άλλων. Μπορεί, ωστόσο, να χρειαστεί κάποιο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις. Μέσω της σκληρής δουλειάς και των ισχυρών δεξιοτήτων μάρκετινγκ, μπορείτε να κερδίσετε καλά χρήματα εάν πιστεύετε ακράδαντα σε ένα προϊόν ή μια ιδέα. Έχετε επίσης λιγότερα γενικά έξοδα για διαχείριση με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείτε περισσότερα κέρδη σε λιγότερο χρόνο. Μόλις στηθούν και λειτουργούν όλα, ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να γίνει μία πηγή εισοδήματος που θα λειτουργεί… 24 ώρες το 24ωρο.

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

Γίνετε ομιλητής επί πληρωμή

Υπάρχουν χιλιάδες μυαλά που πληρώνονται για να μιλήσουν σε συνέδρια, εταιρείες, virtual events και πανεπιστήμια. Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε δύο έως τρία θέματα ομιλίας που αγγίζουν τα κορυφαία σημεία της εμπειρίας σας και τις υπηρεσίες που μπορείτε να παρέχετε, καθώς και περιγραφές για το καθένα.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί ένας επαγγελματικός ιστότοπος που να έχει ένα press kit που να περιλαμβάνει παραδείγματα παρουσιάσεων μέσω βίντεο. (Μετά τις πρώτες ομιλίες, συμπληρώστε αυτήν την ενότητα βίντεο με live αποσπάσματα). Αυτή είναι μια επιλογή που την είχε συμπεριλάβει και το Business Insider στη σχετική λίστα του.

Αγόρασε και πούλα domains

Μια business ιδέα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Θυμηθείτε το άρθρο μας με τα «25 domains που έχουν πωληθεί πιο ακριβά στην ιστορία». Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Μπορείς να κάνεις μια καλή… μαντεψιά και να πάρεις στην κατοχή σου ένα domain που στο μέλλον θα αξίζει «χρυσάφι»; Κατοχύρωσε το με ένα κλικ. Και γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =