αρχικηVIRALΕπτά πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν

Επτά πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν

Πολλές επιλογές που κάνουμε στη ζωή— από επιλογές στην δουλειά μας, μέχρι το πώς συμπεριφερόμαστε και με ποιον αλληλεπιδρούμε— υπόκεινται σε αδιάκριτες ερωτήσεις και σχόλια από τους γύρω μας. Μέλη της οικογένειας, φίλοι, ακόμα και εντελώς άγνωστοι, συχνά όλοι έχουν… άποψη για τα πράγματα που κάνουμε, ανεξάρτητα από το πόσο μικρά ή ασήμαντα μπορεί να μας φαίνονται αυτά τα πράγματα.

Μερικές φορές οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να σας ζητούν εξηγήσεις για τις αποφάσεις ή τις επιλογές που κάνετε στη ζωή σας. Μπορεί να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, αλλά ορισμένα πράγματα δεν είναι στην πραγματικότητα υπόθεση κανενός άλλου και δεν οφείλετε σε κανέναν καμία εξήγηση για τα ακόλουθα 7 πράγματα. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό LifeHack.

1.Δεν οφείλετε σε κανέναν εξηγήσεις για την κατάσταση της ζωής σας.

Είτε συγκατοικείτε με κάποιον/α, είτε μένετε μόνοι, είτε ζείτε μαζί με τους γονείς σας, δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανέναν. Αν έχετε πλήρη συνείδηση της κατάστασής σας, τότε σημαίνει πως έχετε τους λόγους σας για να κάνετε την εκάστοτε επιλογή και αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον.

2.Δεν οφείλετε σε κανέναν εξηγήσεις για τις προτεραιότητές σας.

Έχετε την δική σας άποψη για το τι είναι αυτό που κάνει εσάς και τους αγαπημένους σας ευτυχισμένους, πράγμα που είναι η κύρια προτεραιότητά σας. Από την στιγμή που όλοι είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι με διαφορετικές αξίες, όνειρα και προτεραιότητες, οι κύριες προτεραιότητές σας θα είναι διαφορετικές από του ανθρώπου που κάθεται δίπλα σας. Δεν οφείλετε καμία εξήγηση για τις προτεραιότητες που έχετε θέσει στην ζωή σας.

3.Δεν οφείλετε καμία εξήγηση για τον χρόνο που θέλετε να περνάτε μόνοι σας.

Μπορεί να ανησυχείτε, ότι θα σας χαρακτηρίζουν αγενή ή αντικοινωνικό, όταν ακυρώνετε τα σχέδιά σας για να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας και να ηρεμήσετε. Ωστόσο, το να θέλετε να περάσετε χρόνο μόνοι σας με τον εαυτό σας είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο και πολλοί άνθρωποι πρέπει να υιοθετήσουν αυτή την συνήθεια. Θυμήσου και το άρθρο: Έρευνα εξηγεί το γιατί οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι.

4.Δεν οφείλετε σε κανέναν την συμφωνία σας στις προσωπικές τους πεποιθήσεις.

Επειδή κάποιος μπορεί να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις με πάθος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσετε με όσα λέει. Αν δεν συμμερίζεστε τις απόψεις του άλλου, είναι άδικο και για τον εαυτό σας και τον άλλον να προσποιηθείτε, ότι συμφωνείτε. Είναι προτιμότερο να εκφράσετε την δική σας άποψη, ακόμα και αν φέρει διαφωνίες.

5.Δεν οφείλετε σε κανέναν να αποδέχεστε ό,τι και αν λένε.

Έχετε κάθε δικαίωμα να πείτε όχι. Στην πραγματικότητα, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που λένε όχι σε οτιδήποτε δεν αποτελεί προτεραιότητά τους. Αναγνωρίστε την ευγενική προσφορά του άλλου, αλλά μην φοβηθείτε να αρνηθείτε την πρότασή του.

6.Δεν οφείλετε σε κανέναν εξηγήσεις για την εξωτερική σας εμφάνιση.

Μπορεί να είστε κοντοί, ψηλοί, αδύνατοι, παχουλοί ή ό,τι θέλετε και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα με τον εαυτό σας, χωρίς να οφείλετε εξηγήσεις σε κανέναν. Η εξωτερική σας εμφάνιση αφορά εσάς και κανέναν άλλον.

7.Δεν οφείλετε εξηγήσεις για την καριέρα σας και την ισορροπία με την προσωπική ζωή σας

Κάποιες φορές, οι περιστάσεις μας αναγκάζουν να διαλέξουμε μεταξύ της καριέρας και του “να έχεις ζωή.” Η απόφαση δεν είναι εύκολη. Αν επιλέξετε την καριέρα, δεν σημαίνει πως δεν νοιάζεστε για την οικογένεια ή την κοινωνική σας ζωή. Σημαίνει, ότι θέλετε να δουλέψετε πάνω σε κάτι που θα σας δώσει περισσότερη ασφάλεια στο μέλλον. Όπως και να έχει δεν οφείλετε σε κανέναν εξηγήσεις για τις επιλογές που κάνετε στην καριέρα σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =