αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά έξυπνες συνήθειες που εφαρμόζει ο Warren Buffett με τα χρήματα

Επτά έξυπνες συνήθειες που εφαρμόζει ο Warren Buffett με τα χρήματα

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν επενδυτή που έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη πορεία. Και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Στα 91 του πλέον, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες να παραθέσει.

Τώρα θα δούμε 7 έξυπνες συνήθειες που εφαρμόζει ο Warren Buffett με τα χρήματα. Και μπορούν να σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου.

Μην επενδύετε με δανεικά χρήματα

Ο Buffett πάντα προειδοποιούσε να μην δανείζεσαι χρήματα για επενδύσεις. Ο δανεισμός χρημάτων σας εκθέτει στον κίνδυνο να χάσετε περισσότερα από όσα επενδύσατε αρχικά, εάν η αγορά δεν κινηθεί όπως περιμένατε. Αντίθετα, εστιάστε στην αποταμίευση και την επένδυση με δικά σας χρήματα.

Αγοράστε ένα σπίτι με βάση αυτά που χρειάζεστε

Ο Buffett εξακολουθεί να ζει στο ίδιο λιτό σπίτι που αγόρασε το 1958 για 31.500 δολάρια. Συμβουλεύει να αγοράσετε ένα σπίτι με βάση τις ανάγκες σας, όχι με βάση το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σας κρατήσει μακριά από υπερβολικές δαπάνες για στέγαση και να σας επιτρέψει να επενδύσετε τη διαφορά αλλού.

Ένα αυτοκίνητο είναι μόνο για μετακίνηση

Ο διάσημος επενδυτής είναι γνωστός για την οδήγηση παλαιότερων, ”μέτριων” αυτοκινήτων, αντί για εντυπωσιακά νέα μοντέλα. Πιστεύει ότι ένα αυτοκίνητο είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς, όχι ένα status symbol. Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας ένα αξιόπιστο και οικονομικό όχημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ο Buffett έχει αυτήν τη στιγμή μια μικρή Cadillac XTS του 2014 την οποία αγόρασε πριν 10 χρόνια και την έχει σήμερα στην κατοχή του.

Εστίαση στην ποιότητα έναντι των brand names

Όταν κάνετε αγορές, ο Buffett συμβουλεύει να εστιάσετε στην ποιότητα αντί για τα brands. Επιλέξτε προϊόντα που προσφέρουν την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας, ανεξάρτητα από την επωνυμία τους. Αυτή η νοοτροπία μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Αποφύγετε τα περιττά έξοδα

Ο Warren Buffett προσέχει πολύ τις συνήθειές του στα έξοδα. Δεν αναλώνεται σε ακριβά αντικείμενα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να τα αντέξει οικονομικά. Αντίθετα, εστιάζει σε ό,τι δίνει αξία στη ζωή του και αποφεύγει τα περιττά έξοδα. Σκέφτεται με βάση τις ανάγκες και την αξία σε όλες τις δαπάνες του, ανεξάρτητα από το επίπεδο περιουσίας του. Μισεί να σπαταλά χρήματα, ανεξάρτητα από το πόσα έχει.

Χρησιμοποιήστε μετρητά αντί για κάρτες

Μία από τις μακροχρόνιες συνήθειες του, είναι να χρησιμοποιεί μετρητά για αγορές. Όταν χρησιμοποιείτε μετρητά, είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες οικονομικές αποφάσεις. Παραδίδοντας φυσικό χρήμα, αισθάνεστε το… βάρος κάθε ευρώ που ξοδεύετε, ενθαρρύνοντας σας να σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε περιττές αγορές. Είναι επίσης ένας σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε αυτές τις ενοχλητικές χρεώσεις πιστωτικών καρτών και το πιθανό χρέος.

Επιλέξτε μια καριέρα που αγαπάτε

Ο Warren Buffett τονίζει τη σημασία της επιλογής μιας καριέρας που πραγματικά θέλετε. Είναι πιο πιθανό να αποδώσετε πιο καλά και να κερδίσετε ένα καλό εισόδημα όταν αγαπάτε τη δουλειά σας. Παρόμοια άποψη έχουν και άλλοι επιχειρηματίες. Όπως ο Steve Jobs ο οποίος συνήθιζε να λέει ότι μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να γίνεις πραγματικά καλός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − six =