αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστρέφουν στην Γη οι αστροναύτες της SpaceX, μετά από δύο μήνες (Live Streaming)

Επιστρέφουν στην Γη οι αστροναύτες της SpaceX, μετά από δύο μήνες (Live Streaming)

Πέρασαν κιόλας δύο μήνες. Και ήρθε η ώρα της επιστροφής. Το Dragon Endeavour της SpaceX αναχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να επιστρέψει στην Γη. Μεταφέρει τους δύο αμερικανούς αστροναύτες, Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ που αναχώρησαν την 30η Μαΐου από τη Φλόριντα. Έγιναν έτσι οι πρώτοι αστροναύτες που έφθασαν στον ISS με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη Nasa. 

Η προσθαλάσσωση της κάψουλας είναι προγραμματισμένη για σήμερα 2 Αυγούστου. Αυτό αναμένεται να γίνει γύρω στις 14:48 τοπική ώρα, σύμφωνα με το πλάνο της NASA. Άρα το βράδυ της Κυριακής- ώρα Ελλάδος.

Το live streaming της NASA έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείς να το δεις παρακάτω.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που αστροναύτες κατέληξαν στον ωκεανό κατά την επιστροφή τους, ήταν τον Ιούλιο του 1975 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής Apollo. Έκτοτε, οι αστροναύτες πάντα προσγειώνονταν σε έδαφος, είτε με σκάφος της NASA είτε με κάψουλα Σογιούζ της αντίστοιχης ρωσικής υπηρεσίάς. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η προσυδάτωση θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία που πλέον θα διαθέτει τουλάχιστον ένα εμπορικό σκάφος για την αποστολή αστροναυτών στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος.

Η προσυδάτωση είναι το τελευταίο βήμα της αποστολής που σχεδιάστηκε για να ελέγξει το σύστημα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της SpaceX.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 14 =