αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔύο ειδικοί στο Real Estate εξηγούν: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να αγοράσεις ένα σπίτι

Δύο ειδικοί στο Real Estate εξηγούν: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να αγοράσεις ένα σπίτι

Η αγορά σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση στην εποχή μας. Με τις τιμές να παραμένουν αυξημένες, και τα διαθέσιμα ακίνητα περιορισμένα. Αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Αρκεί να κινηθείς σωστά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές από τους ειδικούς στο Real Estate.

Βρείτε έναν κτηματομεσίτη

Μπορεί να θεωρηθεί αυτοπροβολή για έναν κτηματομεσίτη να κηρύττει τη σημασία της συνεργασίας με ένα κτηματομεσίτη, αλλά είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν ψάχνετε σπίτι για πρώτη φορά.

«Η διαδικασία της αγοράς σπιτιού μπορεί να είναι περίπλοκη ακόμη και για όσους την έχουν περάσει στο παρελθόν», λέει η Maureen McDermut, μεσίτρια στην Sotheby’s International Realty.

Bρείτε έναν αντιπρόσωπο που μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στα συμβόλαια και τη γραφειοκρατική διαδικασία. Αλλά και να κάνει ένα στοχευμένο ψάξιμο.

Έχετε έτοιμη μια προκαταβολή 20%

Είναι συνηθισμένο να καταβάλλετε μια προκαταβολή 20%, η οποία θα σας βοηθήσει όχι μόνο οικονομικά μακροπρόθεσμα, αλλά και στην αγορά ενός σπιτιού σε πρώτη φάση. Ειδικά αν ένα ακίνητο έχει πολλές προσφορές, είναι σημαντικό να έχεις έτοιμα χρήματα που αντιστοιχούν σε προκαταβολή 20% επί του συνολικού ποσού. Για να κλείσεις άμεσα την συμφωνία.

Ξεκινήστε να κοιτάτε μπροστά στο χρόνο

Αφιερώστε χρόνο για να καθορίσετε το σωστό σπίτι για τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας. Μετά ξεκινήστε το κυνήγι.

«Αν ο στόχος σας είναι να μετακομίσετε μέχρι το καλοκαίρι, θα πρέπει να κοιτάζετε τώρα για σπίτια», λέει η McDermut. «Η πολύ μεγάλη αναμονή μάλλον δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό σπίτι».

Ερευνήστε διαφορετικές περιοχές και γνωρίστε τις γειτονιές

Για να περιορίσετε την αναζήτησή σας για το πρώτο σας σπίτι, είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια βαθιά αίσθηση για διάφορους τομείς για να προσδιορίσετε καλύτερα αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του τρόπου ζωής σας.

«Οδηγήστε μέσα από τις γειτονιές που θέλετε», εξηγει η Missy Derr, σύμβουλος ακινήτων στην Engel & Völkers Atlanta. «Επισκεφτείτε πάρκα, εστιατόρια, [καταστήματα] κ.λπ. για να δείτε αν απολαμβάνετε τις διαθέσιμες ανέσεις. Γνωρίστε ποιος ζει σε αυτές τις περιοχές. Κοιτάξτε να δείτε αν υπάρχουν τοπικές ομάδες Facebook στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε για να αποκτήσετε μια αίσθηση της κοινότητας».

Έχετε μια λίστα με τα «πρέπει» σας

Ακριβώς όπως με τον προϋπολογισμό, πρέπει να διακρίνετε τις επιθυμίες από τις ανάγκες. Μάθετε τι θέλετε και τι δεν θα συμβιβαστείτε σε ένα σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αναζήτησή σας.

«Περιορίστε την αναζήτησή σας έχοντας μια καλή λίστα με αυτά που χρειάζεστε στο σπίτι σας», τονίζει η McDermut. «Αν εργάζεστε από το σπίτι, θα χρειαστείτε έναν ειδικό χώρο γραφείου. Εάν ξεκινάτε οικογένεια, ίσως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο για το παιδί σας. Εχεις σκύλο; Θα θελήσετε να έχετε μια αυλή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα σπίτια που μπορείς να αγοράσεις στις Κυκλάδες με κάτω από 85.000 ευρώ- Οι αγγελίες είναι τώρα ενεργές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 10 =