αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕνεργοποιούνται τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών – Ποιους οφειλέτες θα ψάχνουν

Ενεργοποιούνται τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών – Ποιους οφειλέτες θα ψάχνουν

Σφίγγει ο κλοιός για τους οφειλέτες του Δημοσίου κυρίως όσους αγνόησαν τις πρόσφατες ρυθμίσεις για να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Όπως μεταδίδει το Capital.gr, στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά σταδιακά η λειτουργία των δύο νέων Εισπρακτικών Κέντρων (ΚΕΒΕΙΣ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αρμοδιότητα την παρακολούθηση, την βεβαίωση και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες προσεγγίζουν τα 105 δισ. ευρώ.

Μάλιστα η ΑΑΔΕ με στόχο να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα θα ξεκινήσει την καταγραφή των μεγάλων οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε πλειστηριασμού και κατασχέσεις. Ηδη το πρόγραμμα πλειστηριασμών περιλαμβάνει 18 ακίνητα τα οποία θα βγουν στο “σφυρί” το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ, το Εισπρακτικό Κέντρο της Αθήνας θα ενεργοποιείται στις 25 Σεπτεμβρίου και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη οι κανόνες για την είσπραξη των αρρύθμιστων χρεών, ακόμη και για τις περιπτώσεις που εφαρμόζονται τα αναγκαστικά μέτρα, είναι “οριζόντιοι και ενιαίοι και δεν σηκώνουν την παραμικρή παρερμηνεία και απόκλιση στις αποφάσεις και στους στόχους που προβλέπονται αντίστοιχα”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 6 =