αρχικηVIRALΕκεί όπου όλα είναι «χρυσά»: Στα 7,20 ευρώ φτάνει το σουβλάκι στη Μύκονο

Εκεί όπου όλα είναι «χρυσά»: Στα 7,20 ευρώ φτάνει το σουβλάκι στη Μύκονο

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες όλοι να συζητούν για τα καλαμαράκια των… 836 ευρώ στη Μύκονο, ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει ότι οι τιμές στο νησί έχουν ξεφύγει. Όπως σημειώνει σε σημερινό ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, η τιμή στο σουβλάκι φτάνει στα 7,20 ευρώ. Και από ότι φαίνεται… δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην Μύκονο μπορείς να βρεις μπριζόλα με 385 ευρώ, και χωριάτικη σαλάτα με 18 ευρώ.

Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν προέκυψε ξαφνικά φέτος. Άρθρο του In.gr που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2018, παραθέτει μερικές ακόμα τιμές που προκαλούν αίσθηση. Στο άρθρο γίνεται λόγος για σαμπάνιες των 120.000 ευρώ (για την περίπτωση φιάλης 30 λίτρων σε γνωστό θέρετρο) και ξαπλώστρες των 500  ευρώ.

Οι τιμή της ξαπλώστρας μπορεί να κυμαίνεται από τη μέση φθηνότερη περίπτωση στα 20 ευρώ μέχρι τη μέση ακριβότερη στα 150 για 2 άτομα. Φυσικά ανάλογα με το beach bar το οποίο νοικιάζει την παραλία, η τιμή μπορεί να αγγίξει και τα 500 ευρώ.

Αντίστοιχες τιμές συναντά κανείς και στα διάσημα κομμωτήρια, γνωστής αλυσίδας που εκμεταλλεύεται δημοφιλές θέρετρο. Εκεί το κούρεμα μπορεί να ξεκινά από το 70 ευρώ και να καταλήγει στα έως και 600 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στο υπόλοιπο νησί συναντά κανείς τιμές… συνοικιακού κομμωτηρίου. Εξάλλου, τα πάντα στη Μύκονο είναι σημαντικά πιο «τσιμπημένα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 7 =