αρχικηVIRALΔυσκολεύεσαι να κάνεις φίλους; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις

Δυσκολεύεσαι να κάνεις φίλους; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις

Έχετε νιώσει ποτέ αν να… είστε αόρατοι μέσα σε ένα πλήθος ή σε ένα πάρτι;

Το να κάνεις φίλους είναι ένας γρίφος που δεν μπορείς να λύσεις;

Χαλαρώστε, δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζετε. Μερικές φορές, είναι απλώς κάποιες συνήθειες που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να διστάζουν να γίνουν φίλοι σου. Πάμε να δούμε μερικές τέτοιες κακές συνήθειες και χαρακτηριστικά. Πόσα από αυτά έχεις;

1. Είσαι πολύ ανταγωνιστικός

Σε όλους μας αρέσει ένας υγιής ανταγωνισμός, σωστά; Μπορεί να κάνει ένα παιχνίδι πιο διασκεδαστικό ή να μας παρακινήσει να δουλέψουμε σκληρότερα. Αλλά όταν προσπαθείς πάντα να είσαι ο καλύτερος, καλύτερος από όλους τους άλλους γύρω σου, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα.

Την επόμενη φορά που ένας φίλος θα μοιραστεί κάτι καλό που του συνέβη, προσπαθήστε να είστε απλά χαρούμενοι για εκείνον.

Δεν χρειάζεται να κάνετε συγκρίσεις ή να προσπαθήσετε να «ενώσετε» την ιστορία τους με τη δική σας, για να φανείτε ανώτερος.

Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς σας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και να σας διευκολύνει να χτίσετε δυνατές φιλίες.

2. Είσαι πολύ επικριτικός

Εστιάζεις πάντα ελαττώματα και να δίνω αυτόκλητες συμβουλές στους άλλους;

Αντί για υποστήριξη, αυτό μπορεί να κάνει τους άλλους να νιώθουν άβολα.

Αυτό μπορεί να συνδέεται και με την τελειομανία. Ακριβώς επειδή είσαι τελειομανής, είσαι υπερβολικά επικριτικός, ακόμα και απέναντι σε ανθρώπους που αγαπάς.

Οταν ένας φίλος κάνει κάτι διαφορετικό από εσένα, αντί να βιάζεσαι να τον διορθώσεις, κάνε μία παύση. Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας «σωστοί» τρόποι για να κάνουμε πράγματα και ότι είναι εντάξει για τους ανθρώπους να έχουν τις δικές τους μεθόδους και προσεγγίσεις.

3. Μιλάς πάρα πολύ

Έχετε βρεθεί ποτέ κοντά σε κάποιον που απλά δεν σταματά να μιλάει; Τέτοιοι άνθρωποι συνεχίζουν να μιλούν για τις ζωές τους, τα προβλήματά τους, τα επιτεύγματά τους, δίνοντάς σας μόλις 1 λεπτό να μιλήσετε. Μπορεί να είναι κουραστικό, σωστά;

Λοιπόν, οι άνθρωποι γενικά έλκονται περισσότερο από καλούς ακροατές παρά από καλούς ομιλητές.

Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ιδιαίτερα τις λεγόμενες follow-up ερωτήσεις, θεωρούνται πιο συμπαθείς.

Θυμηθείτε, οι συνομιλίες προορίζονται να είναι αμφίδρομες.

4. Μη σεβασμός του προσωπικού χώρου

Ολοι έχουμε όρια – σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά. Είναι σαν αόρατες γραμμές που σχεδιάζουμε γύρω μας για άνεση και προστασία.

Όταν κάποιος ξεπερνά αυτά τα όρια χωρίς την άδειά μας, είναι σαν εισβολή, σαν να έχει παραβιαστεί ο προσωπικός μας χώρος. Ίσως να έχετε βρεθεί εκεί – κάποιος που στέκεται πολύ κοντά σας ή ένας φίλος που επιμένει να συζητά θέματα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα. Είναι άβολο, σωστά;

Τώρα ανατρέψτε την κατάσταση. Φανταστείτε ότι είστε αυτός που ξεπερνά αυτά τα όρια. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι το κάνετε. Αλλά αν δεν σέβεστε τον προσωπικό χώρο των άλλων ή επιμένετε να ξεπερνάτε τα όριά τους, μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται άβολα.

Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε και να σέβεστε τα όρια των άλλων αν θέλετε να χτίσετε δυνατές φιλίες.

5. Είσαι αναξιόπιστος

Είχατε ποτέ κάνει πλάνα με έναν φίλο, και τελικά να… τα ακυρώνει την τελευταία στιγμή; Ή μήπως υποσχέθηκε να κάνει κάτι, αλλά μετά δεν το έκανε; Είναι απογοητευτικό.

Η αξιοπιστία είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά που αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν φίλο. Και είναι λογικό. Άλλωστε, οι φιλίες χτίζονται στην εμπιστοσύνη. Το να είσαι αξιόπιστος σημαίνει να τηρείς τις υποσχέσεις σου και να τηρείς τις δεσμεύσεις σου. Πρέπει να δείξετε στους φίλους σας ότι μπορούν να βασίζονται σε εσάς, ότι ο λόγος σας σημαίνει κάτι.

Εάν συχνά ακυρώνετε σχέδια ή δεν τηρείτε τις υποσχέσεις σας, μπορεί να βλάψει αυτή την εμπιστοσύνη.

Θυμηθείτε, ο χρόνος του καθενός είναι πολύτιμος. Εάν δεσμευτείτε για κάτι, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το κάνετε.

Οι φίλοι σας θα εκτιμήσουν την αξιοπιστία σας και οι σχέσεις σας θα γίνουν πιοισχυρές μακροπρόθεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =