αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν σου φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Δεν σου φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων, όπου ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι… 24 ώρες την ημέρα δεν αρκούν πια.

Μεταξύ της εργασίας, των οικογενειών, των φίλων ή άλλων δραστηριοτήτων, είναι εύκολο να γεμίσουμε τα χρονοδιαγράμματα μας σε σημείο που δεν έχουμε χρόνο μέσα σε αυτές τις 24 για τον εαυτό μας.

Εάν είστε στο σημείο που φοβάστε να ξυπνήσετε το πρωί, λόγω του πόσο φορτωμένες είναι οι μέρες σας, πρέπει να αλλάξετε κάτι. Εδώ είναι 4 κινήσεις για να διαχειριστείτε την κατάσταση.

1. Μετρήστε τι κάνετε και τι είναι αυτό που κερδίζετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε ακριβώς ποια οφέλη παίρνετε από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχετε κατά τη διάρκεια των 24 ωρών σας.

Ένα τέλειο παράδειγμα είναι οι τοξικές σχέσεις. Μπορεί να έχετε επενδύσει ώρες, για να περάσετε χρόνο με τον φίλο ή τη φίλη σας, να ξοδέψετε εκατοντάδες ευρώ για δείπνο και δώρα ή να δώσετε γενικά την πλήρη δέσμευση σας στη σχέση. Εάν σε παραμελούν ή σε εκμεταλλεύονται, ποιο είναι το κίνητρο για να παραμείνετε σε αυτή τη σχέση;

Οι άνθρωποι των επιχειρήσεων αναφέρονται σε αυτό ως απόδοση της επένδυσης. Για τα πάντα στη ζωή σας, θα πρέπει να πάρετε τουλάχιστον μια ίση, αν όχι μεγαλύτερη, επιστροφή της αυτού που έχετε επενδύσει. Εάν όχι, είναι ίσως καιρός να το ξεκόψετε από τη ζωή σας.

2. Δείτε αν υπάρχει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε πράγματα

Μέρος του προβλήματος με το χρόνο σας μπορεί να μην είναι αυτό που κάνετε, αλλά πως το κάνετε. Είτε μιλάμε για δουλειά είτε για οτιδήποτε άλλο, η έλλειψη αποτελεσματικότητας μπορεί να φάει γρήγορα χρόνο και να οδηγήσει σε απογοήτευση.

Για παράδειγμα, το Forbes ανέφερε ότι ο μέσος επαγγελματίας εργαζόμενος σπαταλά δυόμισι ώρες κάθε μέρα για ανάγνωση και απάντηση σε emails. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι απλώς μια πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου εργασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία:

– Αντί να απαντάς σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως μόλις έρχονται, καθόρισε 15λεπτα χρονικά blocks για να το κάνεις.
– Κάντε πιο σύντομες τις απαντήσεις σας, ώστε να λέτε το ίδιο πράγμα με λιγότερες λέξεις, εξοικονομώντας χρόνο.
– Εάν έρθει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σχετικά με αυτό με βάση τη γραμμή θέματος, μην το διαβάσετε καν. Περιμένετε μέχρι να είστε σε θέση να το δείτε πιο αναλυτικά αργότερα.

3. Δώσε κάποια δουλειά έξω

Ο χρόνος είναι ο μοναδικός πόρος που δεν μπορεί να ανακτηθεί. Μόλις φύγει, έχει φύγει για πάντα. Σκεφτόμαστε τα κόστη σε ευρώ όλη την ώρα, αλλά σπάνια σκεφτόμαστε το χρονικό διάστημα που χάνουμε. Δεν μπορείς να τα κάνεις ολα μόνος. Αν για παράδειγμα τρέχεις ένα δικό σου project, φρόντισε να δώσεις κάποια κομμάτια της δουλειάς outsource. Έτσι θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια σου.

4. Χρόνος μακριά από όλα αυτά

Στην γρήγορη εποχή μας, συχνά πέφτουμε στην παγίδα και δουλεύουμε… όλη ημέρα, κάθε ημέρα. Κάτι που είναι φυσικά λάθος. Φρόντισε να βάζεις ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμα σου. Μακριά από όλα. Έτσι θα δεις πολλά οφέλη όπως: Καλύτερη παραγωγικότητα, θα αισθάνεσαι πιο ανανεωμένος, θα έχεις καλύτερη ψυχολογία και μια καλύτερη εκτίμηση για το τι είναι σημαντικό στη ζωή σου.

Είτε παίρνετε διακοπές 1 εβδομάδας, είτε μόνο ένα βράδυ από κάθε εβδομάδα, δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να κάνετε κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 11 =