αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν αφήνεις τους άλλους να μιλήσουν»: 4 συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθητικό, χωρίς καν να το καταλάβεις

«Δεν αφήνεις τους άλλους να μιλήσουν»: 4 συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθητικό, χωρίς καν να το καταλάβεις

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι άνθρωποι φαίνονται να νιώθουν άβολα γύρω σας – ειδικά όταν μιλάτε; Ή ίσως δυσκολεύεστε να κάνετε φίλους ή να μείνετε σε μια σχέση για περισσότερες από μερικές εβδομάδες.

Αν συμβαίνει αυτό, πιθανότατα αναρωτηθήκατε: «Είναι κάτι που δεν πάει καλά με εμένα;».

Αποδεικνύεται ότι μπορεί να κάνετε κάτι ακούσια που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να απομακρυνθούν από εσάς.

Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις κακές συμπεριφορές σας, έτσι ώστε από εδώ και στο εξής να βγάζετε θετικά vibes.

1) Έχεις άποψη… για όλα

Αλλο είναι να έχεις άποψη και να μιλάς, άλλο να έχεις άποψη για… τα πάντα, ακόμα και για πράγματα για τα οποία δεν ξέρεις τίποτα.

Αν νιώθετε ότι ”ξέρετε καλύτερα” και δεν ακούτε τη λογική, θα εκπνεύσετε αρνητικά συναισθήματα και θα ενοχλήσετε τους ανθρώπους.

Έτσι, ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι εκπαιδεύετε τους άλλους ή ότι αποδεικνύετε κάτι, στην πραγματικότητα τους κάνετε να σκεφτούν δύο φορές αν θα μπουν σε άλλη συζήτηση μαζί σας.

2) Δεν αφήνεις τους άλλους να μιλήσουν

Παρασύρεσαι τόσο πολύ μιλώντας για τις εμπειρίες σου και μοιράζοντας τις απόψεις σου που ξεχνάς ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν κάτι να πουν.

Οι συνομιλίες είναι αμφίδρομες και πρέπει να είστε πρόθυμοι να ακούσετε τους άλλους ανθρώπους και να ακούσετε τι έχουν να πουν, ακόμα κι αν οι απόψεις τους διαφέρουν από τις δικές σας.

Διαφορετικά, απλώς εκφωνείτε μια ομιλία ή κάνετε μονόλογο και αυτό δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν εκτός από εσάς.

3) Είσαι επικριτικός

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος και για πολλούς ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολο να είναι κοντά σε κάποιον που είναι τόσο επικριτικός και τους αποδοκιμάζει συνεχώς.

Με το να είστε επικριτικοί, επιβάλλετε τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας σε κάποιον, αντί να σκεφτείτε τι θέλει και τι χρειάζεται.

4) Σας αρέσει να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους

Κακή, εκφοβιστική συμπεριφορά. Γιατί σου αρέσει να κοροϊδεύεις τους ανθρώπους;

Σε κανέναν μας δεν άρεσαν αυτού που έκαναν μπούλινγκ όταν ήμασταν παιδιά και σίγουρα δεν μας αρέσουν ως ενήλικες.

Υπάρχει σίγουρα μια κακή ενέργεια γύρω από κάποιον που του αρέσει να γελάει σε βάρος των άλλων και οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να αποφεύγουμε τέτοιους ανθρώπους.

Είμαστε μεγάλοι και ψάχνουμε να περάσουμε χρόνο με άλλους ενήλικες που βγάζουν θετική ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =