αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρετανία και Ολλανδία βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από συγκεκριμένα Ελληνικά νησιά

Βρετανία και Ολλανδία βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από συγκεκριμένα Ελληνικά νησιά

Ντόμινο ακυρώσεων και –κατά επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς- το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χαμένη φετινή σεζόν, φέρνει η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών τους επισκέπτες που επιστρέφουν από Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο,  Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

Ακολούθησε και η Ολλανδία, που τοποθέτησε σε “πορτοκαλί” λίστα τα ελληνικά νησιά, έπειτα από νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Οι τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.  

Όπως σημειώνουν φορείς του τουριστικού χώρου, οι δύο αυτές κινήσεις βάζουν στον “πάγο” την όποια τουριστική ζήτηση υπήρχε για τις επόμενες εβδομάδες και ρίχνουν αυλαία στη σεζόν, ειδικά σε νησιά με σημαντική εξάρτηση από το βρετανικό τουρισμό, όπως η Ζάκυνθος, όπου υπήρχαν κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως λέει το ρεπορτάζ, θεωρείται δεδομένο πως και τα έσοδα θα επηρεαστούν, που για το σύνολο του έτους δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, από 18,2 που ήταν οι περσινές εισπράξεις.

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, μετά τη Γερμανία, για τον ελληνικό τουρισμό: την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, καταγράφηκαν 3,5 εκατ. αφίξεις και 2,5 δισ. έσοδα.

Σε μια περίοδο που δίνεται μάχη, λένε φορείς του Τουρισμού, για να μετριαστούν οι απώλειες που έχει προκαλέσει η πανδημία, το “μπλόκο” από Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία κάνει ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση και εξαλείφει τις ελπίδες που υπήρχαν στα νησιά για κάποιες πληρότητες μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ακυρώνονται τα πακέτα

Κάτι που προκύπτει και από την απόφαση της TUI και της Jet2 να ακυρώσουν τα πακέτα διακοπών προς Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Μύκονο λόγω των νέων μέτρων της αγγλικής κυβέρνησης.

Η TUI,  ειδικότερα, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλα τα ταξίδια από τη Βρετανία προς τους τέσσερις προορισμούς έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, λόγω των πρόσφατων θετικών κρουσμάτων πελατών που επέστρεψαν από τον Λαγανά στην Ζάκυνθο και από τα Μάλια στην Κρήτη, η TUI αποφάσισε να μην προσφέρει πλέον πακέτα διακοπών στους συγκεκριμένους προορισμούς έως και τις 31 Οκτωβρίου. 

Η Jet2, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, ανακοίνωσε πως η εταιρεία αναστέλλει τις διακοπές έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στους ίδιους τέσσερις προορισμούς, Κρήτη, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Μύκονο και όσοι έχουν κλείσει πακέτα για εκεί μπορούν να προχωρήσουν σε ακύρωση χωρίς χρέωση.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =