αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒΕΘ: Μειώθηκαν οι διαγραφές επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο- Ποιον τύπο προτιμούν όσοι ξεκινούν

ΒΕΘ: Μειώθηκαν οι διαγραφές επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο- Ποιον τύπο προτιμούν όσοι ξεκινούν

Φρένο πάτησαν το α΄ εξάμηνο του 2022 οι διαγραφές των βιοτεχνικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι εγγραφές περιορίστηκαν οριακά κατά το εξεταζόμενο διάστημα έναντι του α΄ εξαμήνου της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως τους πρώτους έξι μήνες του έτους ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 220 επιχειρήσεις με τη μερίδα του λέοντος να είναι ατομικές, ενώ ρολά κατέβασαν 131, όπως αναφέρει το ΒΕΘ. Ένα χρόνο πριν 226 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη, ενώ λουκέτο έβαλαν 151 επιχειρήσεις.

Κατά συνέπεια οι εγγραφές το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν οριακά μειωμένες κατά 2,6% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος ενώ οι διαγραφές ήταν λιγότερες κατά το εξεταζόμενο διάστημα κατά 13,2%.

Η μείωση των διαγραφών αποδίδεται στο γεγονός πως παρά τα προβλήματα που δημιουργούν το υψηλό κόστος των πρώτων υλών, το ξέφρενο ράλι των τιμών της ενέργειας και η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών εντούτοις φαίνεται να υπάρχει μία μεταστροφή στο οικονομικό κλίμα που επιδεικνύει ανθεκτικότητα, ενώ οι επιδοτήσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση δημιουργούν μία αίσθηση έστω και περιορισμένου οξυγόνου. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για αύξηση των λουκέτων στις επιχειρήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια ώρα οι έστω οριακά μειωμένες εγγραφές αποδεικνύουν πως εξακολουθεί να επικρατεί ανασφάλεια σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για την όποια επαγγελματική κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =