αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση εσόδων για το Μεγάλη Βρετανία και το King George

Αύξηση εσόδων για το Μεγάλη Βρετανία και το King George

Θετικές αναμένονται οι επιδόσεις του 2018 για τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Λάμψα στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Βρετανία και το King George.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου οι δύο μονάδες αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση εσόδων της τάξης του 10% χάρη στην τουριστική «άνοιξη» που βιώνει η χώρα και στις αυξημένες πληρότητες που αυτή φέρνει στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Παράλληλα σταθερή αναμένεται η πορεία και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου, σε Ρόδο και Σερβία. Ειδικά στην περίπτωση της Σερβίας το γεγονός της σταθεροποίησης των εσόδων χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως θετικό αφού υπήρξε πίεση τα προηγούμενα χρόνια λόγω της συνολικής πτώσης που καταγράφεται στην ξενοδοχειακή αγορά της χώρας.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, η προσοχή του ομίλου εστιάζεται για το επόμενο διάστημα στη νέα πεντάστερη μονάδα της πλατείας Συντάγματος στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας και μισθώθηκε από τον όμιλο για αρχική περίοδο 30 ετών. Στο ακίνητο γίνονται εργασίες για να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Η επένδυση για τη μετατροπή του κτιρίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους πλάνο, το ξενοδοχείο υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το 2020 υπό το παλιό του όνομα King’s Palace, κι όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr την διαχείριση έχει αναλάβει η M Gallery του Ομίλου Accor.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις ξενοδοχείων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ευκαιρία με την οποία ασχολούνται, αφού «ο όμιλος δεν είναι διατεθειμένος να τρέχει πίσω από κάθε ξενοδοχείο που πωλείται».

Ωστόσο οι επιτελείς του ομίλου εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο θα συνεχιστεί το ανοδικό σερί της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας, δεδομένου ότι ο ο τουρισμός κάνει κύκλους και τόσο η ελληνική αγορά συνολικά, όσο και η Αθήνα φτάνουν πλέον την έκτη χρονιά της ανοδικής τους πορείας. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω μάλιστα, εκτιμούν ότι η τάση των συνεχιζόμενων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, μικρά καταλύματα, Airbnb κ.τ.λ., κινδυνεύει να μετατραπεί σε «φούσκα» σε μια ενδεχόμενη πτωτική πορεία της αγοράς. Ένα ακόμα μελανό σημείο εντοπίζεται και στο γεγονός ότι παρά την αύξηση αφίξεων μειώνεται η διάρκεια παραμονής και Μέσης κατά Κεφαλή Δαπάνης.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 13 =