αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 31χρονος απολύθηκε πριν μερικούς μήνες. Αμέσως μετά ξεκίνησε να ταξιδεύει στον κόσμο. Εξηγεί πως τα κατάφερε

Αυτός ο 31χρονος απολύθηκε πριν μερικούς μήνες. Αμέσως μετά ξεκίνησε να ταξιδεύει στον κόσμο. Εξηγεί πως τα κατάφερε

Οι τεχνολογικές εταιρίες κάνουν απολύσεις. Αλλά μέσα στα κύματα των μαζικών απολύσεων, αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν να μετατρέψουν… την ανεργία τους σε ψυχική αναζήτηση- και πολλοί παρατείνουν τον χρόνο τους μακριά από την αγορά εργασίας για να ταξιδέψουν στον κόσμο.

Ο Peter Lancaster, 31 ετών, απολύθηκε από τη δουλειά του σε εταιρία τεχνολογίας στην Καλιφόρνια τον Μάιο του περασμένου έτους. Αν και στεναχωρήθηκε που άφησε μια δουλειά που αγαπούσε, τελικά ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να κάνει ένα πραγματικό διάλειμμα και να χαρεί λίγο τη ζωή.

Ξεκίνησε να ταξιδεύει! Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πούλησε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του, έβαλε τα υπόλοιπα στην αποθήκη, έδωσε τη γάτα του σε έναν φίλο του και έφυγε για τον πρώτο του προορισμό, την Πόλη του Μεξικού.

Για τους επόμενους οκτώ μήνες, ο Peter ταξίδεψε σε οκτώ διαφορετικές χώρες: Μεξικό, Κολομβία, Περού, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Ιαπωνία, Εκουαδόρ και Βραζιλία. Λέει ότι ξόδεψε περίπου 20.000 δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα αεροπορικά του εισιτήρια και οι μεταφορές του κατέληξαν να είναι τα υψηλότερα έξοδά του.

Ενώ η Κολομβία και η Γουατεμάλα ήταν οι πιο προσιτές προορισμοί, η Αργεντινή και τα νησιά Γκαλαπάγκος ήταν οι πιο ακριβοί, πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραθέτει στο CNBC έξι πράγματα που έμαθε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Να είσαι ευέλικτος

Η μεγαλύτερη αρχή την οποία ο Peter Lancaster εφάρμοσε ενώ ταξίδευε στο εξωτερικό ήταν να παραμένει ευέλικτος και να γνωρίζει ότι τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν στην πορεία.

Μέσα στα ταξίδια του, ο Peter γνώρισε και ερωτεύτηκε την Alejandra. Το αρχικό του σχέδιο ήταν να μείνει στο Περού για τέσσερις ημέρες, αλλά αφού γνώρισε την Αλεχάντρα, επέκτεινε το πλάνο φτάνοντας τις έξι εβδομάδες. «Τη γνώρισα στο Περού — στο Κούσκο. Έπλενα μπουγάδα και εκείνη είδε ότι δυσκολευόμουν, οπότε με βοήθησε να τα καταφέρω και μετά αποφασίσαμε να πιούμε μερικά ποτά», είπε στο CNBC.

«Νομίζεις ότι θα ήθελες να κάνεις ένα δρομολόγιο, αλλά ειλικρινά, το σχέδιό σου αλλάζει τόσο πολύ ανάλογα με το ποιον θα συναντήσεις», εξηγεί. «Να είστε ανοιχτόμυαλοι για να αλλάξετε το κίνητρό σας από το να βλέπετε όσο το δυνατόν περισσότερα στο να περνάτε χρόνο με κάποιον για λίγο».

Πακέταρε λίγα πράγματα

«Ποτέ δεν είχα μαζί ρούχα πέραν της μιας εβδομάδας», είπε. «Το μειονέκτημα είναι ότι έπρεπε να βρω ένα πλυντήριο, αλλά το θετικό είναι ότι μπορείς να κυκλοφορείς τόσο εύκολα».

Τις πρώτες τρεις εβδομάδες ταξίδευε μόνο με ένα μικρό σακίδιο. Στην πορεία, μπόρεσε να αγοράσει αντικείμενα που χρειαζόταν.

Το να κουβαλάει λιγότερα του επέτρεψε να είναι πιο ευκίνητος όταν άλλαζαν αναπόφευκτα τα σχέδια.

Peter and Alejandra taking a stroll in Argentina.

Να είσαι φιλικός

Μετά την πρώτη προσγείωση στην Πόλη του Μεξικού, ο Peter άρχισε να νοσταλγεί. «Ήθελα να πάω σπίτι γιατί έλεγα: ‘Ω, θα είναι ένα μακρύ ταξίδι’», είπε. «Αλλά μετά άρχισα να κάνω φίλους και προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα».

Στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού, επέλεξε να μείνει σε ξενώνες ως τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων, καθώς και για να συναντά συνταξιδιώτες.

«Απλώς αρχίστε να μιλάτε με ανθρώπους», εξηγεί. «Όλοι είναι πραγματικά προσιτοί και σκέφτονται το ίδιο πράγμα».

Ταξιδέψτε έξυπνα

Όταν ταξιδεύετε σε ξένες χώρες, είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα επίπεδο προσοχής.

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλό να έχεις απλώς μια νοοτροπία ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να προσπαθούν να σε ξεσκίσουν οικονομικά», είπε ο Peter. Όταν κάνετε αγορές ή παίρνετε αποφάσεις, ο ιδιος προτείνει: «Πάρτε το χρόνο σας».

Αν κάτι είναι… πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Απολαύστε τοπική κουζίνα

«Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που τους αρέσει να ταξιδεύουν και να τρώνε μπέργκερ και πίτσα», είπε. Το να πάτε στα McDonald’s είναι πιο ακριβό από τα περισσότερα τοπικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό, ο Peter πάντα κοίταγε να απολαύσει την τοπική κουζίνα, κάτι που πρόσθεσε πράγματα στην ταξιδιωτική του εμπειρία.

Περισσότερη ζωή παρά… δουλειά

Στις 29 Φεβρουαρίου, ο Peter επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες νιώθοντας χαρούμενος με όλα όσα είχε ζήσει.

«Αν είχα απεριόριστο μπάτζετ, πιθανότατα θα συνέχιζα, αλλά ένιωθα ότι απλώς τα είδα όλα και ήμουν έτοιμος να δουλέψω», είπε. «Αισθάνομαι ικανοποιημένος… είναι ωραίο να έχεις ελεύθερο χρόνο και να έχεις μια διαφορετική ρουτίνα από το να πηγαίνεις στη δουλειά», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 14 =